Merhaba kedim 11 aylik hamile ve beni yanindan ayirmiyor hep yanimda ve surekli sevilmek istiyor sancısı var belli cok acı çekiyor kıyamıyorum ona ne yapacağımı da bilmiyorum ilk kez yaşıyorum bu tecrübeyi yardim eder misiniz bana ? Ona büyükçe bir legene battaniyesini yastigini koydum alışması icin yardim ediyorum. Cok endişeliyim
Kediler hamilelik döneminde artan iştahlarına bağlı olarak daha kaliteli beslenmeli ve daha sakin bakılmalıdır. Bu dönemde onlardan fazla hareket beklenmemelidir.Doğuma bir kaç hafta kala hamile kedi için, uygun bir yer belirlemeye başlanmalıdır. Bir yada iki hafta kala hamile kedi bu yeni yere alıştırılabilir ve doğum sonrasında yavrularını burada büyütebilir. Yer seçimi için çoğu zaman ilk akla yatak altları veya dolap içleri gelir. Ancak her ikiside pek tavsiye edilmez. Çünkü yatak altları genelde serin olur ve hava akımına maruz kalabilir. Dolap içleri ise fazla hava almadığından yavrular için rutubetli bir ortam, kedi sahipleri için ise kedi kokulu bir dolap demek olur.
En uygun yer, ev içerisinde sakin ve sıcak bir köşede bir kafes olabilir. Bunun için kedi taşımakafesleri,büyük kutular veya kullanılmayan sandıklar uygun olabilir. İçerisine yumuşak ve tüylü olmayan bir örtü, battaniye yada yorgan parçası koyarsanız oldukça rahat ve sıcak bir ortam hazırlamış olursunuz.
Bu yeni yuvaya kedinizi alıştırmak için, doğuma birkaç hafta kala geceleri onu bu kutuya kapatmak işe yarayabilir. Birkaç geceyi bu kutuda geçiren hamile kedi, güvenli ve sıcak bu yuvayı kolay sahiplenecektir.
1-Doğuma 1 yada 2 gün kala kedilerde iştahsızlık başlar. Özellikle son gün hiçbirşey yemeyebilir verilen yiyecekleri reddeder.
2-Son 2 günde sürekli gözden uzak olmak ister. Göründüğü yerlerde ise utanma benzeri bir tedirginlik haline bürünür.
3-Doğuma birkaç saat kala gebe kedilerde sık sık akıntı görülebilir. Başlagıçta çok hafif olan akıntıları, gebe kedinin sürekli kendini temizleme telaşından anlayabilirsiniz.
4-Doğuma bir saatten az kala ise gebe kedi artık doğumu gerçekleştireceği yuvasına çekilir ve vakit azaldıkça akıntıları artmaya ve belirgin halde görünmeye başlar.
5-Eğer bu akıntılar yoğun, koyu, siyah veya kan renginde olursa acil bir durum söz konusu olabilir.
doğum hazırlığında da yanınız da şunlar bulunsun.
1-Eski fakat temiz bir havlu, çarşaf veya yastık kılıfı.
2-Yatak zeminini nemden korumak için örtü altına yerleştirilecek, içi ısıtılmış pirinç taneleri ile dolu çoraplar.
3-Yatak örtüsü olacak fazladan bir havlu veya, battaniye.
4-Kağıt havlu veya suya dayanıklı peçeteler.
5-Sıcak ve steril su.
6-Yavruların plasentasını kesmek için kullanılacak, önceden alkol ile sterilize edilmiş makas
sakin olun lütfen. bu süreçte kedinizin en çok güvendiği varlığın siz olduğunu unutmayın. yukarıda arkadaş bilmeniz ve lazım olan her şeyi belirtmiş. elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışın yavrucağa.
Teşekkür ederim bilgilerinz icin
rica ederiz herzaman yardımcı olmaya hazırız hayvan sever insanlar olarak. :)
Madem öyle ne diye kedi sahipleniyorsun! Niye çiftleştiriyorsun!
Yavrularin durumu nasil acaba
Ben yavrulara dokunamam ki plesantayi falan kesemem ya zarar veririm diye korkarm
aysekaramel yavrulara zarar vermekten korktuğu için dokunamadığını belirtmiş. Kötü bir şey mi demiş? Bundan dolayı kedi sahiplenmemesi mi gerekiyor anlamadım?
Ayşe hanım, konuda deneyimli biriyle konuşup bilgi alabilirsiniz veya en sağlıklısı veterinerinize danışın o sizi yönlendirecektir. Minik canlarınızla size şimdiden musmutlu güzel günler diliyorum :)
Dogum başladı ölü dogurdu sanirim birini hareketsiz yatiyo korkuyorum. O benim canım anliyomusunuz soguk kanli degilim yapamıyorum bisey kahretsin ki elimden bisey gelmiyo gelemiyo
2 tanesi ölü dogdu 1 tanesi hayatta şükür
Başınız sağolsun sizin yapabileceğiniz bir şey yoktu zaten kediler kendileri kesiyo kordonları kendileri temizliyor yavruları
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor