Erkek 9 Aylik Kedim Kizginliga Girdi Sanirim

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Sanki daha cok var zannediyordum ama galiba benim minik yavrum kizginliga girdi. Kizlarin kizginliklarini biliyorum yasadim ama erkeginkini yasamadigim icin fikir almak icin soruyorum.
Bugun yanima yaklasti pati masasi yapiyordu her sey normaldi otururken(insan gibi oturur kedim') pipisini cikardi bir anda minnacik bir sivi geldi korktum hemen kumuna goturdum ama bir sey yapmadi simdi de sessiz sessiz oturuyor acaba kizginliga mi girdi anlamadim.
Disaridan cok fazla disi kedi sesi geliyor o.mu etkedi.
Camlari kapatiyor dikkat ediyorum buna. Kisirlastirma islemini yaptiramiyoruz malesef cunku ameliyat benim kedim icin su an riskli olabilirmis o riski alamam ona bir sey olursa ben mahvolurum. Ne yapacagimi sasirdim beklemem lazim ama bu donemi nasil atlatiririm eve isemesindne korkuyorum. Hap kullanabilirim ama erkek kedide ise yariyor mu?
Hap sagliksiz zararli biliyorum ama kisirlastirirsam Allah korusun masada kalabilirim ve bu riski alamam. Ya hap kullanacagim kediye ya da baska bir sey ne yapabilirim bilemiyorum bu donemi yasayanlar fikirlerini ve onerilerini belirtirse cok sevinirim

33 CEVAP

Ona dikkat etmemisim pardon. Veterineriniz ne derse onu yapın bence bu durumda.

Lynda
Lynda

1345

Bazı kedilerde bu dönem sessiz sakin geçebiliyor. Saldırganlık , sağa sola işeme, sürekli miyavlama halinde değilse büyütülecek bir durum yok. Kısırlaştırmayi erteleyebilirsin sıkıntı yaşamiyorsa.

polo
polo

9117

benim kedim kasım ayında idrar yolları tıkandı o zaman kısırlaştıracaktık ama olmadı beklemek zorunda kaldık aralık ocak çok mutsuz geçti yerinden kımıldamadı butun gece miyavladı oynamadı şubattada çiş yapmaya başladı o nasıl bir koku anlatamam neyseki ben nane yagı ile giderdim kokuyu beyaz sirke ile silip nane yagı döktüm koku kalmadı şubat sonu muayene oldu kısırlaştırma için uygun görüldü 10gun oldun şimdi çok rahatsız ikimizde tekrar oynuyor koşuyor gece miyavlamıyor yiyip içmesi yerinde ikimizde huzura kavuştuk korktugum gibi olmadı yani

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Benim kedim onu 2 aylikken battaniye emerken yapiyordu halada yapıyor kısır oldugu halde hala otururken pipisini cikariyor. Cunku agir oldugu icin kendini yalamak icin egildiginde pipisi cikiyor.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Bizde ilk belirtiler geceleri miyavlamakla birlikte butun her yere cisini yapması oldu... Zaten o kokuyu duydugunuzda anlayacaksiniz ergenlige girdigini.. Cunku erkek kedi sahiplerinin asla unutamayacagi turden bir koku :(

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Cok iyi hatirliyorum kedim 2 aylikti gece uyurken battaniyeyi emiyordu kalktiktan sonra islak gordum bende pipisinin olduğu yeri, ve kisir oldugu halde hala su geliyor. Bu durumun onunla alakası yok.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Acikcasi ciftlestirmek istemiyorum cok zor durumda kalmadikca evet bu da bir secenek ama sokakta onca yavru kedi varken barinakta sahiplenilmeyi bekleyen yeni yavrularla onlarin kismetini kapatmis olurum diye acikcasi icime sinmiyor ciftlestirmek. Ayrica kedim cins bir kedi ve genelde bu kedilerin yavrulari yuksek ucretlerle satiliyor ve disinin sahibi yavru olursa satabilir bunu benden gizleyebilir. Ve ben hayvanlarin satilmasini etik bulmuyorum iste bu sebeplerden ciftlestirmek en en son dusunecegim yol.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Fikri olan yok mu

Eğer kedi bir yaşına kadar kızgınlığa girmezse bir yaşından sonra kısırlaştırmak daha doğru. Ancak bir yaşından önce girdiyse en yakın zamanda kısırlaştırmak en doğrusu.
Günümüzde ben daha hiç bir kedinin kısırlaştırma işlemi sırasında (hele de erkek kedilerin) hayatını kaybettiğini duymadım. Bence iyi bir veterinere giderek bu riski minimum indirebilirsiniz. Eğer maddi durumunuz el vermezse ilinizdeki veteriner fakülteleri ve barınaklar bu işi uygun miktarlara yapıyorlar diye biliyorum. Ama cidden önemli onları kısırlaştırmak sonuçta ciftlestirmicekseniz boşu boşuna stres olup sağlığını olumsuz etkilemesine gerek yok. Benim kedim 6-7 aylık falan ve bende beklemediğim şu sıralar. Eğer kedinizin tam olarak bu durumda olduğunu düşünüyorsanız onu yıkayın (tabi ki dikkatli bir biçimde) onu bir süre daha rahatlatıcaktir. Kızgınlık dönemi ciddi boyuttaysa ki yaşı dolayısıyla oldukça normal en kısa zamanda kısırlaştırıp, kısırlaştırılmış kedi maması ile besleyin. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum uzun süredir kedi bakıyor ve araştırıyorum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kedimin rahatsizligi var anlatamadim galiba ve ameliyat onun icin riskli.

tika_waylan
tika_waylan

13980

3 farkli veterinere goturdum.
Ameliyat ciddi bir sey her kedinin saglik durumu bunu kaldiramayabiliyor boyle durumda da veteriner hekim uyariyor ben simdi boyle bir risk varken kisirlastirirsam ve ona bir seybolursa bu vicdan azabiyla nasil yasarim.
Havalar isinsin yikamayi deneyim ilk defa duydum yikamayi.

betulerdem
betulerdem

538

Malum marta girdik havaların biraz güneş açması kızgınlığa girmesini kaçınılmaz yapıyor. Çok bir bilgim yok erkek kedi hakkında ama veterinerinize tanışın ve veterinerlerde satılan temizlik fısfısları var onlardan satın alın bol bol koku bırakıyorlar diye biliyorum. Bir de gülsuyunu fısfısa sıkıp etrafı onunla silebilirsiniz kum kabı hariç. Bu şekilde biraz da olsa uzak tutar sanıyorum

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ya insallah koku birakmaz henuz koku birakmadi sadece bir kere otururken pipisinden minik bir sivi damladi ama oyle koku birakma falan olmadi. Bu kizginlik emaresi mi emin degilim. 2 gundur bir sey yok. Cok fazla disaridan kedi sesi geldi ondan mi acaba diye dusundum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Etrafa iseme yok, miyavlama yok, miyavlİyor bazen degisik sesler cikariyor ama cok degil mama istedigi icin diye dusunuyordum biraz obur ama sagligi icin olculu vermem gerekiyor mamasini ben de iki oksuyorum hemen uyuyor. Beni tek sasirtan pipisinden gelen sivi oldu cis olmustu ama bir iki gundur yok. İnsallah dedigimiz gibi olur beklemek gerekiyor bir sure.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Arada otururken pipisini cikariyor ama sivi gelmedi o gunden sonra, saldirganlik yok asiri bir miyavlama yok ama arada farklo sesler cikariyor genelde zaten yatiyor simdilik bir sorun yok gibi acaba ben mi yanlis anladim belki de kizginlik belirtisi degildi o sivi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14760 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR