Dişi Kedilerde Kızgınlık

ecert
ecert

993 Puan

merhabalar, kedimi sokaktan sahiplendiğim için tam yaşını bilemiyorum ama yaklaşık olarak 4-4,5 aylık bir dişi. henüz küçük olmasına rağmen tüm kızgınlık belirtilerini göstermeye başladı. sürekli olmasa da belirli aralıklarla miyavlama nöbetlerine giriyor, her yere sürtünüyor, halılarda yuvarlanıyor, sevince kuyruğunu yemen kaldırıyor ve bu sırada vajinasından saydam akıntı geliyor. tüm bunları araştırınca kızgınlık belirtileri olduğunu gördüm. sizce de çok erken mi yoksa mevsimi de geldiği için normal mi?

15 CEVAP

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kizginliga erken girebiliyorlar disiler disi kedi kizginligini yasadim yerlere yatiyordu poposunu surekli kaldiriyordu. O akinti olayini bir arkadasimin kedisinde duydum. Veterinere gosterin tabi kizginligi gecince eger uygunsa kisirlastirin gerci 4.5 aylik erken ama 6 aylikke. Kisirlastirilip cok saglikli olan kediler var.
Kumi slikaysa degistirin idrar yollarinda rahatsizlik yapabiliyor gerci bu uzun donemde diye biliyorum.

Lynda
Lynda

1345

İdrar yolu enfeksiyonu , mantar . Çok ciftlesirse de enfeksiyon kapatılıyor.
Benim kedimde bir hafta önce atlattı hastaligi , kan geliyordu.Antibiyotikten sonra kesildi

Lynda
Lynda

1345

Panik yapma, kedilerde insan gibi rahatsız olabiliyorlar. Antibiyotikle geçer. İlaçlarını yuttururken dikkat et , acı çekmene sebep olabilir :) İştah kaybı yoksa, tuvaletini rahat yapıyorsa çok sıkıntı yoktur. En geç bir hafta da iyi olur. Ona dikkat etmen, değişikleri farketmen , ilgilenmen güzel bir şey.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Lutfen uzulmeyin aglamayin. Belki de hicbir seyi yoktur bir arkadasimin kedisinde de kizginlikta bir akinti olmustu tabi bu nadir olan bir seydi. İdrar yollarinda bir sey varsa da veteriner onerilerde bulunur ilacini gerir atlatir merak etmeyin. Sakin olun lutfen. İyi bir veterineriniz guvendigimiz hekiminiz varsa bir muayne ettirin durumu da bizimle paylasin. Guzel haberlerinizi bekliyorum.

ecert
ecert

993

Daha sakinim şimdi teşekkür ederim hepinizin ilgisine. Bihter de gayet iyi oyun oynuyor, iştah problemi veya idrar problemi de yok, umarım kendi içeride de bana yansıtamadığı bi problemi yoktur. Ah bi konuşabilseler de anlasak hele ki böyle durumlarda. Umarım güzel haberlerini paylaşıcam yarın.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Bakin onemli olan guvenilir bir hekim bulmak zaten sip diye anlayip tedavi ediyorlar.
Bir de mama yiyen, kendini yalayan kedi oyun oynayan kedi iyidir bu altin kural. Ha ama bazen bizim anlamadigimiz iceriden bir problem oluyor farkedip tedavi ettirmek en onemlisi hatta 2-3 ayda bir duzenli veteriner ziyaretleri bu tarz durumlar icin en guzeli.

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Benim erkek kedim vardi. Allah rahmet eylesin:(( onun kizginlik donemindeyken. Gobegini oksayinca ondanda geliyordu. Beyaz sivi. Sonra donemi bitti. Birdaha olmadi. Ama yinede vete bi goturun derim

ecert
ecert

993

Arkadaşlar güzel haberlerle çıktım veterinerden :) hiçbir sorun veya hastalığı yok sadece kızgınlık dönemine girmiş tüm belirtileri normalmiş. Herşey yolunda yani :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ya cok sevindim, Allah hep saglik versin kediciginize.

Lynda
Lynda

1345

Benim kedim 5 aylıkken girmişti döneme. Yalnız akıntı kısmı biraz tuhaf farklı bir durum olabilir , iltihap gibi. Bir veterinere göstersen iyi olur

ecert
ecert

993

veterinere göstericem zaten ama sizlerden de bilgi almak istedim çünkü ilk kedim ve tecrübesizim. ben de akıntıdan endişelendim ama internette kızgınlık döneminde olabileceğini okudum. yine de tabii ki sormak lazım veterinere. teşekkür ederim :)

Lynda
Lynda

1345

Daha önce hastalık dışında akıntıyla karsilamasmadim . Umarım değildir . Kum Silika ise bentonit kullanmanı tavsiye ederim . Disi kedilerde iltihap yapıyor.

ecert
ecert

993

Nasıl hastalıklar sebep oluyor peki?

ecert
ecert

993

Bende şimdi araştırdım akıntı gerçekten normal birşey değilmiş ve çok ciddi sonuçları olabiliyormuş çok korktum bunları görünce yarın hemen veterinere götürücem. Şu an bunları ağlayarak yazıyorum umarım ciddi birşey yoktur ve acı çekmiyordur bihterden önce çok kötü bir durumda bulup kurtarmaya çalıştığım ama başaramadığım bir kedim olmuştu o yüzden böyle hastalık durumlarında o kadar hassasım ki en ufak bi değişiklik olsa bihterde anında panikliyorum. Hepinize teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için

ecert
ecert

993

Amin, tüm savunmasız dostlarımıza versin. Çok teşekkür ediyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9879 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR