Çiğ Bıldırcın Yumurtası

pompompurin
pompompurin

16763 Puan

kedime çiğ bıldırcın yumurtası veriyorum arada bir. zararı olur mu? çok seviyor. bıldırcının vücut ısısı yüksek olduğu için yumurtası salmonella gibi bakterileri taşımıyormuş.
Actually, quail eggs don't carry a salmonella risk at all. This is due to the fact that quail eggs have an increased amount of lysozyme - an antimicrobial enzyme - which kills harmful bacteria. Also, quails have a higher body temperature than chickens which appears to aid them in protective features from sickness.

5 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Bıldırcın yumurtasını çiğ vermek tavuk yumurtasını çiğ vermekten daha risksiz. (Neredeyse her şekilde belli miktarda zararlı bakteri riski var tabii. Mikrobiyoloji dersleri bi anksiyete yaratıyor bende bu yüzden bcxbcb)
Kalorisi tavuk yumurtasından yüksek olduğundan kilo kontrolü için verilen miktara dikkat edilmesi gerekir bence. Fazla tüketilmesi sağlık problemlerine de yol açabilir insanlarda da olduğu gibi. Kontrollü verilirse afiyet bal olsun :D

pompompurin
pompompurin

16763

Çeviri: Bıldırcın yumurtası Lysozyme adında bir enzim sayesinde zararlı bakterileri öldürüyormuş. Bana zararsız gibi geldi. İnsan tüketimine uygun zaten.

pompompurin
pompompurin

16763

upp

pompompurin
pompompurin

16763

upp

pompompurin
pompompurin

16763

teşekkürler ben günaşırı veriyordum kedim çok seviyor diye haftada 1 e indireyim en iyisi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 292 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR