Bulaşıcı Hastalık

vhope
vhope

2508 Puan

Merhaba arkadaşlar, kedimi 3 aylıkken bir barınak gönüllüsünün evinden sahiplenmiştik. 1 ay sonra nedenini anlayamadık ve vefat etti. Bugün bir arkadaşım bana Chinchilla cinsi bir kediyle çıkageldi ve sahiplendik. Fakat çok korktuğum bir konu var. Vefat eden kedimin hastalıği bulaşıcıysa bu kediye bulaşma ihtimali var mı ? Kedi daha sütten yeni kesildi 1,5 aylık. Evi silip süpürdük ve 2 ay geçti üzerinden. Lütfen görüş bildirin.

3 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

Veterinere sorun

nebilimben
nebilimben

6387

Ölüm sebebinden emin değilsiniz sanırım, veteriniz bu konuda bilgi veremiyorsa bulaşıcı bir hastalık silme ile geçmeyecektir. Fakat daha önce bu konuda araştırma yapmıştım kedilerimin bulaşıcı hastalığı çıkınca. Evi alkolle temizlerseniz varolan mikroplardan kurtulabileceğiniz yazıyordu. Deneyin derim, riski ortadan kaldırmak adına.

AlacaHurrem
AlacaHurrem

800

Bulaşıcı hastalıklar 6 aydan 2 seneye kadar bir evde yaşayabiliyorlar. Evin her yerini çamaşır suyu ile silmeniz gerekiyor. Dezenfektanlar bile etkisiz kalıyor. Benim kedim gençlik hastalığı geçirdi, diğer kedime bulaşmasın diye her yeri çamaşır suyu ile sildik maalesef..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR