Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Dengesizkedininmagdurannesi sordu.
Dengesizkedininmagdurannesi cevap verdi.
Kedim gece ben uyuyunca sabaha karşı sürekli ısırıyor üstüme atlıyor acıkıyor sanırım veriyorum ama geri yatınca tekrar ısırıyor zaten genelde de çok asabi
Kediler sabaha karşı daha aktif olur. Sizinle oyun oynamak istiyor. Bu davranışı çok doğal. Benim kedim de sabah 7-8 arasında aynı hareketleri yapıyor biraz ilgileniyorum ve sonra uyumaya devam ediyor.
Ek olarak,
Kediler insanın mutlu anı ya da uyuyor diye düşünmüyor. Onun istediği şeyler öncelikli. O artık o saatte uyanık ve gayet aktif. Onunla ilgilenmek zorundasınız gibi davranır. Kaldı ki cidden zorundasınız ben 5 de sevgisi geldi siye uyanıp yarım saat sevip uyuduğum dönemleri hatırlıyorum. Bebek gibi düşünmek lazım onları. İstediklerini yapmazsak biraz diretiyorlar. Ya yapacağız ve uyum sağlayacağız ya da yapmayıp sorun yaratacaklar.
Bu sabah deneyeceğim oynamayı teşekkür ederim
Ben eğer mümkünse hiç tepki vermemenizi tavsiye ederim. Eğer sabahları kalkıp oyun oynarsanız bunu alışkanlığa çevirecektir. Her sabah yapmak gerçekten zor.Ayrıca eğer o sizi ısırıp uyandırdığında ona yemek verirseniz veya onunla oyun oynarsanız bu ısırmalara karşılık ödül vermiş olursunuz.Dolayısıyla o da her sabah devam eder. Oralı olmazsanız bir süre sonra o da size uyacaktır diye düşünüyorum. Veya en azından sizi uyandırmadan kendisi oynar.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.