Yavru Kedim Çok Isırıyor

Dberfu
Dberfu

297 Puan

Merhaba herkese
Kedim Gofret 2.5 aylık bir erkek Sarman. Annesinden 1 ay önce ayrılmak durumunda kaldı. Bu nedenle annesi ve kardeşlerinden alması gereken temel davranış eğitimleri biraz yarıda kaldı. Beni sürekli ısırıyor. Ayaklarıma yapışıyor bacaklarıma tırmanmaya çalışıyor. Hiçbir şey yapmadan koltukta oturmam mümkün bile değil artık. Sürekli oyun oynatıyorum. Olta oyuncak, lazer, küçük toplar desen hepsi elinin altında ama bir süre oynayıp sıkılıyor bana sarıyor. Evim küçük 1+1, yatak odasını ona verdim çünkü salonda gece kalmasına güvenemiyorum kendine zarar verecek bir şey yapmasın diye. Bu nedenle gün içerisinde ben işteyken o kapalı kalıyor yatak odasında. Benimleyken tüm odalar serbest ama ben yokken yatak odasında. Geceleri de birlikte uyuyoruz koyun koyuna uyuyoruz. yani aslında günün yarısını benimle yarısını da odada tek geçiriyor. Bu konuda çaresizim. Eve gelince tüm akşam oyun oynuyoruz ama yine de yetmiyor. Ne yapmalıyım? Kedi oyun evleri ilgisini çeker mi? Streslenecek diye çok korkuyorum Ona zarar verecek bir şey yapmak istemiyorum. Bir tane daha kedi sahiplenecek enerjim hiç yok. Acaba ara ara eve başka bir kedi girse ona faydalı olur mu enerjisini atması için? Yatak odası yerine salona mı tüm eşyalarını koymam gerekir? Bu durum onda kalıcı bir davranışa dönüşür diye endişe ediyorum. Zamanla geçer mi? Önerilerinize ve deneyimlerinize açığım. Şimdiden çok teşekkürler herkese.


5 CEVAP

betul18
betul18

4969

ısırdığı yerlere kolonya ya da parfüm sıkabilirsiniz kokusundan hoşnut olmaz ve ısırabileceği bi şeyler mesela kartonu kullanıyo benimki ama onu yiyebilir dikkat edin emzik verenleri bile duydum

Misisimi
Misisimi

5450

Benimki de yavru. Dişlerinden dolayı ısırıyor olabilir. Bazen oyun için. Bazen de sevdiği için yalayarak ısırıyor. Korkutmayın, birileri spray ile su sıkıyordu mesela. Çok saçma! Korkutursanız size karşı bakış açısı değişebilir. Benim kedim de çok ısırıyor ama eğitmeye çalışıyorum. Hayır diyorum yüksek sesle ve o da dikleniyor :D Ellerimi saklıyorum, oyuncağı uzak bi yere atıp dikkatini dağıtıyorum. Ya da onu görmezden geliyorum, 20 dk odasını terk ediyorum. Sonra beni çağırıyor. İşe yarıyor gibi bu aralar daha az ısırıyor. Ama kesin bir çözümü yok maalesef, kedinize bağlı :)

hediye2765
hediye2765

259

Bir blog da okumuştum. Sakinleştirici spreyler varmış oyuncağına, yatağına, tırmanma tahtasına sıkınca onlarla ilgilenmeye başlayıp ısırma huyunu azaltıyormuş. Her kedi de aynı etkiyi yaratır mı bilemem ama denemekten zarar gelmez.

Orangemars
Orangemars

2330

Benim de 2,5 aylık sarman ve bizde de ısırma sorunu var. 20 günlükken annesiz kalmıştı. Biz de ona bağladık. Ayak sorununu epey çözdük. Sürekli ayağımıza kolonya sıktık. Hiç hoşlanmıyor. Ama elimi zaman zaman yaladığı için elime sıkmıyorum. Oyuncakla ilgisini dağıtmaya çalışıyorum. Biraz da olsa azaldı. Peki sizinki gece rahat mı uyutuyor. Çünkü benim ki gece 5 gibi uyanıp oynamak için elimi ısırıyor

emreovec
emreovec

12921

Çok küçük. O kadar doğal ki. Kediler annesinden ayrılana kadar kardeşleri ile oynar. Annesi ile oynar. Onları da aynı şekilde ısırır ama can yaktığında annesi tak patiler hemen. O yavru da neyin can yakıp yakmadığını anlar.


Ancak yavru kedilerde yukarıda yazdığım durumdan geçmediği için bunu sizinle yaşıyor. Yapmanız gereken şey ona bunun kötü bir davranış olduğunu hissettirmek.



  • Isırdığı yerlere anlık kolonya dökebilirsiniz.

  • Isırdığı an ilgiyi ondan alabilirsiniz. Ah acıdı falan dememek lazım. Oyun zannediyorlar.

  • Başka bir oyuna yönlendirebilirsiniz.


Bu zamanlarda kesinlikle onu şiddetli sevmeyin. Sevdiniz. Size sevdirdi sonra ısırmak istiyor. Direk bırakın.


Zor ve sabır gerektiren bir iş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR