Kedi Çimi

Cook
Cook

119172 Puan

Dün de malt macunu soru başlığı açmıştım.Bugün gimcat ulaştı elime onu da yediremedim gördüğü yerde kaçıyor.Kedi çimi alsam belki heveslenir diye düşünüyorum fakat bildiğim kadarıyla kedi çimi tüylerini kusmasını sağlıyor,daha mı sağlıksız malt macununa göre?Evde tüylerini dışkısından atmasını sağlayabileceğim bir şeyler hazırlayabilir miyim acaba yardımcı olur musunuz?

10 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedi çimi sağlıksız değildir. Tüylerini kusmasinin yaninda bir çok yararı var. Lif, antioksidan, probiyoyik vs Kedime hic bir turlu malt yediremedigim için çim ekiyorum 3 aydır kullanıyoruz sadece 2 kere kustu, kusmasinin sebebi çim olmayadabilir, kazasında tüy ve içimde görüyorum ayni zamanda. Hem cim kedinizin kendisini biraz daha doğasında hissetmesini sağlar büyük bir kaba ekerseniz üstüne yatar.
Malt ise içinde bir suru şey var bir kedinin ihtiyaç duymadığı. İçerdiği koruyucular vs de cabası. Tabii kullanılabilir ama kediniz sevmiyorsa zorlamayin derim.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Maltı patisine sürmeyi deneyin mecbur yalar, yaydırın biraz yoksa sallayarak düşürüyorlar. Çim dediğiniz gibi kusmasını sağlar ben düzenli malt veriyorum ama arada çimi arıyor o zaman evde ekip yediriyorum

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Yaş mamaya karıştırabilirsiniz, elinizdeki malt bitince de Trixie markasını deneyebilirsiniz bizimki bayılıyor :) Hatta eğer hiçbir şekilde yediremezseniz bir an önce başka bir markayı deneyin derim çünkü malt kediler için önemli. Ben kedimin tuvaletinde yüklü miktarda tüy gözlemliyorum (uzun tüylü kendisi) onlar vücut dışına atılmasa kim bilir ne olur düşünmek bile istemiyorum 😬 Bu arada her kedi kedi çimini de yemeyebiliyor, eklemek istedim :)

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Aslında miamor un maltları var sıvı şeklinde bence onu kesin yer ama içeriği hakkında bilgim yok araştırın isterseniz.

psabrk
psabrk

116634

Arkadaşımız çok iyi bilgilendirmiş çim sadece tüy kusmasına sebebiyet vermiyor dediği gibi bir çok faydası var.
Çimide gidip satın almayın 20-25 Tl verip 1 avuçtan az tohum alıyoruz onun yerine arpa tohumu çimlendirip ekin hem daha sağlıklı hemde maliyetsiz.
Youtubede nasıl çimlendireceğinize dair videolarda var :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ek olarak haşlanmış bal kabağı ve zeytin yağı karışım veriyorum o da çok ise yarıyor tüy atiminda deneyebilirsiniz. Kabağı et suyu ile haslarsaniz daha iştahlı yer, o zaman zeytinyağı katmaya gerek yok.

melist35
melist35

11186

macunu sevmediyse düzenli probiyotik kullanın, öteki sorunuzda yazdım. sindirim için probiyotik olmazsa olmaz

Cook
Cook

119172

Maltı patisine sürünce kalorifere duvara sürerek temizliyor öyle yalıyor patisini.Napcağımızı şaşırdık biz de ağzına sürmeye çalışıyorum çenesinde akne olduğu için çok zorlayamıyorum bulaşmasın diye :/

Cook
Cook

119172

Yaklaşık 3 haftadır hiç yemiyor malt,kabızlık başladı iki gündür veterinere gideceğiz birazdan,umarım bağırsağı tıkanmamıştır,bizimki de uzun tüylü ve aşırı yalanıyor zaten :( Bugün trixie de sipariş etcem dün peynirlisini önermişlerdi,umarım onu yer yoksa napcaz bilmiyorum ev malt macunu doldu artık

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

@Zeynepulku Her malt koruyucu, kimyasal aroma verici ve renklendirici içermiyor. Ben seçimlerimi buna göre yapıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 359 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81133 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR