Kedime Maması Dokundu Elimde 10 Kg Mama Kaldı :(

anapuria
anapuria

226 Puan

Arkadaşlar merhabalar;


Benim dünya tatlısı bir adet dişi scottish fold kedim var ve 1 yaşına basmak üzere. Kedime ben de büyüme aşamasında Royal Canin FHN kitten verdim, ta ki paketin sonuna doğru derisinde bölgesel tüy dökülmesi (altları beyaz oluyor) ve kaşınma problemlerini yaşayana kadar. Veterinerimize götürdük, bize mantar olmadığını söyledi ve bağışıklığını güçlendirici birkaç iğne yaptı. Ek olarak da hangi mamayı kullandığımızı sorup onu değiştirmeyi deneyebileceğimizi söyledi. Ben ilk etapta veterinere pek güvenmedim ve kedinin kaşıdıkça yara haline gelen döküntülü bölgelerine baticon uygulaması yaptım ama nafile. Giderek bölgesel döküntüler arttı ve ben mecbur mamayı değiştirdim. Proplan Derma Plus ı buldum ve bir süre onu kullandım. Veterinerin dediği gibi yaraları tamamen iyileşti ve toparladı. Ne var ki bu yaralar açılmadan yine royal canin exigent almıştım 10 kglık. Yani elimde 10 kglık paket kaldı ve internet alışverişi olup iade süresi de geçtiği için iade de edemedim. Proplan dermaplus bittikten sonra mecbur, biraz da belki FHN dokunmuştur diyerek exigent paketini açtım. Şu an henüz 1 kglık kısmını ya bitirmiştir, ya bitirmemiştir derisinde yine problem yaşamaya başladım. Yine proplan a döneceğim. Royal Canin kötüdür demiyorum, ama belki içindeki bir etken madde benim kedime dokunuyor ve bundan sonra da Royal Canin kullanmayı düşünmüyorum. Royal Canin firmasını da arayarak kendi veterinerleriyle görüştüm fakat onlar da bu yönde şimdiye kadar bir şikayet gelmediğini belirttiler. Kedimin sağlıklı kalması için çok uğraşıyorum ve belki genel olarak Scottish Fold cinsini etkileyen bir durumdur bilmenizi istediğim için sizlerle paylaşıyorum. Elimde kalan mamaları ne yapayım sizce?

4 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

İlk önce 1 kg lik veya 2 kglik alıp deneyebilirdiniz ama olan olmuş arkadaşın dediği gibi sokak kedilerine verin sabah akşam düzenli verirseniz sokaktakilere eminim kısa sürede elinizdeki biter ama o hayvancağızlarada haftada bir yaş mama takviyesi yapsanız iyi olur sadece royal canin bozabilir diye düşünüyorum :)

Öncelikle geçmiş olsun Mama değiştirmekte çok iyi degil değiştirirkende birdenbire değiştirmeyin belirli kuralları var onlara uyarak degıstırın derim ben advance kullandım ve kedimin tüylerine çok iyi gelmişti yumuşacık olmuştu eğer mama değiştirmek isterseniz aklınızda bulunsun mamayıda muhtemelen pahalı bir fiyata almışsınızdır letgo da satmayı deneyebilirsiniz ama sokak hayvanlarına dağıtarak onları mutlu edebilirsiniz bizim veterinerimizde royal canin önermiyor biraz uzun yazdım sanırım

tika_waylan
tika_waylan

13980

Elinizde kalan mamalaei sokak kediledine dagitin ya da barinaga bagislayin ormanlarda copluklerde besleme yapanlar var onlara da bagislayabilirsiniz.
Cok gecnis olsun hangi mama iyi geliyorsa kediye onu kullanin. Ben daha kaliteli diye Acana ve Orijen yedirmeye calistim ama olmadi benimkine daha alt segmentte olan Pro Plan daha iyi gidiyor benimkine.
Mesela kedide tavuk alerjisi olabilir o mamanin protein orani yulsektir ona uygun olmayabilir.

Elinizde kalanı barınağa bağışlayın veya sokakta yaşamak durumunda kalan kedilere verin. Mama olarak Acana, Orijen deneyebilirsiniz, beslenmesine yaş mama ve kedilere faydalı besinleri de ekleyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 999 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR