Kediler İçin Dengeli Beslenme

Fificat
Fificat

2073 Puan

Kedime uzun zamandır hazır mama vermiyorum. Evde kendim hazırlıyorum. Tavuğun akciğerini havuç veya brokoli biraz da pirinçle bazen buğdayla haşlıyorum. Öğünlük paketler halinde dondurucuya atıyorum. Kedim çok severek yiyor. Haftada bir balık vermeye çalışıyorum. Bunun dışında arada çok az peynir veriyorum. Ama az önce okuduğum bir yazıda fazla A vitamini (ciğer yemekten) kemik sorunlarına yol açacağını öğrendim. Kedimin daha sağlıklı beslenmesi için önerebileceğiniz farklı tarifler ya da yiyecekler var mı?

10 CEVAP

Kuru mama uzun vadede böbrek sorunu yapacaktır aksine. Raw ve Barf diyetlerini araştırın. Memnun kalacağınıza eminim. Öğünün %5 civarını geçen ciğer ani kilo kaybı ve A vitamini sorunu yaşatır. Ayrıca etçil olan kedilerin karbonhidrata dolayısıyla tahıla ihtiyaçları yoktur. Raw ve Barf çiğ diyetine başlamadan önce detaylı araştırma yapın ve dilerseniz Facebook Raw & Barf & Ev Yapımı Mama grubuna katılın, çok değerli bilgi ve menüler paylaşılıyor. Benim kendi köpeğimde de uygulayıp memnün kaldığım bir diyet. Sorularınız olursa diler özel mesajdan diler soru - cevap bölümünden danışabilirsiniz.

İçerisinde ne olduğundan dahi emin olmadığınız, pişirilmiş, aylarca raflarda kalmış kuru mamaları


tercih ve tavsiye eden insanların da hayvanlarının beslenmesini gözden geçirmesini dilerim. Göz göre göre zarar veriyorsunuz hayvanlarınıza.

polo
polo

9117

kediler için en saglıklısı yaşına uygun kaliteli kuru mamadır bahsettiginiz ev maması haftada bir besin destegi olarak verilebilir bence veterinerine sorun aynı şeyi söyleyecek

HilalKaya
HilalKaya

343

Kesinlikle kuru mama dışında hiçbir şey vermeyin dün çok sevdiğim arkadaşımın kedisi bu yüzden hastanelik oldu ve serum takıldı. Veterinerin söylediği şey ise evden yemek verilmemesiydi. Yalnızca kuru mama ve haftada bir iki kez yaş mama verilmesi. Bunlar dışında evden ek besin verilmesi kesinlikle doğru değil.

Hazırladığınız yemeği geçtim kessinlikle kedilerinize peynir vermeyin! Bunun yerine haftada 2-3 defa ya yoğurt yada kefir içirin

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

achill_the_pekemix bence de kendin yapmak daha mantıklı en kaliteli mamanın dahi toplatıldığı oluyor ve bazılarının içerisinde neredeyse et yok bunun yerine yapmak hem daha ucuz daha sağlıklı ve köpekler bayılıyor

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben de arada haslanmis yumurtayla tuzsuz light beyaz peyniri karistirip veriyordum zararli oldugunu bilmiyordum.
Kedinizin kuru mamaya da ihtiyacu var disleri icin.
Biraz daha dengeli beslenebilir hep tavuk cigeri zararli, tavuk gogsu haslayin icine bir gun kabak atin diger gun havuc bir gun yagsiz yogurt verin baska gun balik haslayin ya da yagsiz ton baligi vs. odul mamasi verin disler icin de oluyor galiba odul mamasi oyle bir sey de yapabilirsiniz. Olabildigince dengeli farkli farkli seyler vermelisiniz illa evde yemek yapacaksaniz ama dedigim gibi ozellikle disler icin kuru mama faydali.
Barf iyidir hostur da biraz zor yapabilirseniz ne ala ama ic parazit olmamasi icin aman dikkat edin ic parazit asisina barfta ic parazit olabiliyormus malum cig beslenme.
Ben bu konularda cook arastirmalar yaptim daha kedimi sahiplenmeden ama sonuc kuru mama veriyorum cunku evde organik kabak ile tavugu haslayip robottan gecirip biraz sogumasini bekleyip taze taze yedirmeye calismistim ama yememisti ben de sokak kedielrine verdim cunku benim kedimde olmadi. Kedinizin damak zevki de bu konuda onemli guvendigimiz bir veterinerden fikir almaniz tabi ki sizin icin daha faydali olacaktir.

Fificat
Fificat

2073

Kendi yemeğimizden zaten vermiyorum, sadece ona özel hazırlıyorum, yani bizimki gibi salçalı yağlı değil tabii ki de. Hazır kuru mamaların içeriğinden emin olamıyor insan ben de bu yüzden kendim hazırlamaya başladım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Raw ve Barf diyetlerine kesinlikle bakacağım. Diş sağlığı konusunda da hiç düşünmemiştim tabii, onun için de sert bir şeyler yemeli sanırım. Çiğ havuç nasıl olur acaba?

Kalitlei bir kuru mama ile beraber Yeterli su alan bir kedi haftada verilecek uygun miktarda yoğurt peynir vb. Besinler ve ayda bir kaç kere verilecek kaliteli bir yaş mama ile beraber yaşıyacağı sorunlar sizin amatörce hazırladığınız bir çok mamadan daha iyidir buna emin olabilirsiniz uygun taurin miktarı ph seviyesi her şey etken bunda. Bence düzgün ekbesinler ile beraber kaliteli bir kuru mamaya geçin minigi seviyorsaniz :)

Peynir vericekseniz kesinlikle tuzsuz ve uygun bir peynir olmalı :) ben öyle yapıyorum doğduğundan beri gayet iyi gidiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1089 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR