Kedi Aldık Eve Ama Nasıl Beslenceğini Falan Bilmiyorum Lütfen Söyleyin

Nasıl kedi bakılıcığını bilmiyorum yardım

6 CEVAP

toprak35
toprak35

7790

1,5 aylık ise dişleri yeni çıkıyor demektir.Umarım mama yemeye başlamıştır çünkü çoğu hala anneyi emdiği için mama yemeyi bilmezler.
**Keşke aldığınız yere sorsaydınız ne yiyip ne içtiği konusunda **


**
Yaş mama yada konserve mamalar var yavru kediler için ,onlardan verebilirsiniz.Çoğunun üzerinde kitten yazar. yakınına koyduğunuzda mama kokusu cezbedicidir ,gidip yalar eğer yalamzsa yemeyi bilmiyor demektir ve biberonla beslemeniz gerekebilir.Biberonla beslemeniz gerektiğinde 0 yaş bebekler için olan mamadan alıp ölçüye göre sulandırıp 2şer saat aralıklarla verin ,
Kum kabına götürüp üzerine koyup elinizle eşme hareketi yapın, sonra elinizi bekletin ve tekrar elinizle eşdiğiniz yeri kapatın..bunu birkaç kez tekrar edin öğrenmesi için..unutmayın o daha bir bebek..konuşurken sakin ses tonuyla konuşun .

Kedinizin ne hakkında yardım istiyosunuz ne kadar kedi kaç aylık biliyomusunuz

Bunu kedi almadan önce ayrıntılarıyla araştırmanız gerekirdi :|

Duman14
Duman14

14039

Kediniz 0-4 aylıksa haftada 2-3 kere yaş mama verin sağlıklı bir kuru mama lazım her gün tarayın ve tuvaletini temzileyn HER GÜN AMA!! Asla çok fazla sıkmayın sizi sevmez size alışmasını bekleyin balkon bahçe vs. Yerlerde uyutöayın evin her yeri onun olsun mutlaka künyeli tasması olsun kaybolmasın 5 aylıktan daha büyükse haftada 1-2 yaş mama verin ev yemeklerinden vermeyin süt asla vermeyin ama EV YAPIMI yoğurdunuz varsa haftada 1 yaş mama yerine vern ama her hafta değil ayda 1 kere uygun bence ya da sossuz ve kılçıkları ayrılmış pişmiş balıktan az olarak verebilirsiniz kedinizin alerjilerini öğrenerek mama verin tahıla veya başka şeylere alerjileri olabiliyor ilk iş veterinere götürün parazitleri ve aşılarına başlasınlar hem sağlıklı olup olmadığını görürsünüz evde bağırmayın yoksa ürkebiliyorlar

Bu arada kedi 1,5 aylık ve Van kedisi

Uygun bir mama seçip alın bir tuvalet kabı birde tuvalet tabi mama kapları ve tarak gibi şeylerde unutmayın ama en önemlisi ona büyük sevginizi vermek çünkü onu en mutlu edicek şey budur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 856 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR