Kedim İnadına Her Yere Tuvaletini Yapıyor Geçer Mi

Basakezgi
Basakezgi

601 Puan

Merhaba kedimin önce sağlık problemi olduğunu düşündum herhangi bir saglik sorunu yok odanın kapısını kapatıyoruz onu dışarda bırakıyoruz işiyor onunla ilgilenmedigimiz zaman işiyor gözümüzün önüne gelip yapıyor yerler koltuk halılar yapmadığı hic bir yer kalmadı duzelir mi delirmek uzereyim daha once yasayan varmi boyle bir problem bunca zamandır hic böyle yapmıyordu

14 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Kediyi odaya almak istemeyebilirsiniz. Bu bir seçenek. Kimse bu yüzden sizi yargılayamaz.


Öncelikle tuvaleti yaptığı heryeri sabunlu sirkeli su ile iyice yıkamalısınız. Sonra mümkün ise odanızın kapısından önce bir kapı varsa onu da kapatın. Size erişimi uzak olsun. Birde böyle deneyin.


Olmuyorsa da uyumadan hemen önce oyun oynayın ve onu yorun.


Bir tepki için yaptığı açık. Sizin odada olduğunuzu biliyor. Oraya gelmek ve size ulaşmak istiyor ama bence iki kapı kapatırsanız sorun çözülebilir evin imkanı varsa tabi.

Superisi814
Superisi814

125092

Kediniz kızgınlik döneminde ve püskürtmeli idrar ile ortaliğı imzaliyor olabilir mi ? Sizin her yere işiyor diye tabir ettiğiniz şey kedinizin kizginliği olmasin ?Imza derken şaka yapmiyorum bu yolla kokularini,izlerini alana sabitlerler.Kizginlikta birakilan köpüklü idrar dediğimiz şey cok keskin kokar.Bir de bu pencereden bakin isiyor mu , imzaliyor mu ? 🐱😊

emreovec
emreovec

12921

@psabrk


İnsanlar gerçekten odalarında kedileri istemeyebilir. Kediler sınırsız özgür olacak diye bir durum yok. Kuralları sahiplenebilirler. Evden çıkıp gidiyorum. 10 saatte gelmiyorum yeri geliyor işim gereği. O zaman kapıları kapatmak saçma mantığından yola çıkıp, işe güce gitmeyi de bırakalım.

pompompurin
pompompurin

16763

kızgınlığa girmiş, ona bir iyilik yapıp kısırlaştırın

Sselin1
Sselin1

122024

Kedinizin bu sekilde miyavlama sebebi tamamiyle kizginlikta olmasi. geceler boyu boyle miyavlayacak Gecici bir durum degil. Yani sevgiyle , oyunla , yas mamayla hatta ciftlesmeyle bile duzelmez. Oyuzden en sagliklisi kısırlaştırmaniz. Bu sekilde o da siz de stresten kurtulmus olacaksiniz. Kısır kediler çişsiz temiz evler mutlu son :)

Basakezgi
Basakezgi

601

Evet ama daha önce nasılsak şuanda öyleyiz kapıyı kapattığımizda top oynar uyurdu son 1 bucuk aydir degisti

Hennnessy
Hennnessy

544

kısır değil mi

DoraFiko
DoraFiko

15662

Benim kedimde ikinci kedi gelince yastığıma işemişti iki kez. Protesto ediyor yani kesinlikle. İlk kedimle biraz fazla ilgilenince kesti işemeyi. 3 gün arkadaşımda kaldım kedilerime annem baktı o süredede yine olmadık yerlere işemiş beni göremeyince. Ben gelince yine düzeldi.


İlgiyi biraz artırın, kapı dışında ona ödül mamaları yaş mamalar verin. Zaten kedilerin kapalı kapılara zaafı var meraktan deliriyorlar. İnşallah çözersiniz bi an önce

DoraFiko
DoraFiko

15662

Kızgınlık belirtiside olabilir. Kaç aylık kediniz kısır mı

nilesimo
nilesimo

684

Ayni duzende devam ediyor iseniz bence de sevgiden kaynakli bir sorun yok gibi ortada. Kapiyi kapatma durumunuz gece yatarken falan mi surekli mi oluyor ona gore bir cozum uretebiliriz belki. Bir de kizginlik doneminde kediler odrar birakiyor diye duymustum benim kizim yapmadi ama genelde yapiliyormus. Herhangi bir belirtisi var mi, uzun uzun uluyor gibi miyavliyor mu mesela? Koridora cikip sesler cikariyor mu? Veya disiyse poposunu havaya kaldiriyor vs vs.

Basakezgi
Basakezgi

601

10 aylik kısırlaştırmadim henuz
erkek kapiyii kapatmamin sebebi tamamen bagirmasi kesinlikle susmuyor butun gece konusuyor ona miyavlamak denilemez çünkü kalkmayinca daha yuksek sesle bagiriyor o yüzden kapatıyorum bu seferde heryere yapiyor tepkisel bir durum olduğunu dusunuyorum ama huy olarak kalirsa diye korkuyorum acikcasi

pompompurin
pompompurin

16763

kızgınlığa girmiş, ona bir iyilik yapıp kısırlaştırın

Basakezgi
Basakezgi

601

Sağlık açısından 18 aydan önce önermiyorlar ama çok kararsızım

Sselin1
Sselin1

122024

1 yasina kadar olani duydum da 18 ay biraz abarti. bende yavruyken kedilerin kisirlastirilmasina karsiyim. Daha gelisimini tamamladan anestezi almalari riskli bir durum. Ama 10 aylikken olmasi normal. Eger kizginliga girmemisse 1 yasina kadar da beklenebilir tabi. ama kizginliga girmis kediniz yani suan stres altinda bu da onun icin pek saglikli degil. Ayrica Kısırlaştırma öncesi tahlil yaptirarak saglik durumu hakkinda bilgi edineblrsiniz bu sekilde daha güvenli bir islem olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 851 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR