Arkadaşlar sokakta bulduğum arka ayakları doğuştan sakat olan bir köpek sahiplendim. sahiplenirken komşulara sordum kimse itiraz etmedi. köpek maalesef çok korkutulmuş, karanlıktan korkuyor, araba sesi ve kornodan çok korkuyor, çocukları ve yaşlıları da çok seviyor ama yaklaşamıyor. bir de bu yavruya ne yazık ki başka köpekler de saldırmış. köpek araba gördüğü zaman avazı çıktığı kadar bağırıyor köpek ya da araba gidince susuyor. komşular çok şikayet etmeye başladı geceleri eve alıyorum ama yavrucak çok sıkılıyor çıkmak istiyor. bir kaç kez tehdit ettiler belediyeyi arar köpeği barınağa yollarız diye. barınakla görüştüm veteriner geldi bakımını aşılarını yaptı ve barınak dolu olduğu için alamayız dedi. köpeği sahiplendiğime dair elimde hiç belgem yok çalışmıyorum maddi gücümde yok bu yavrucaktan da ayrılmak istemiyorum. şikayet ettiklerinde köpeği benden alabilirler mi?
Insanlar köpeklerin havlamasina laf eder , kuşlarin ötüşmesine laf eder , sürekli laf eder , şikayet ile , attirmak ile hatta daha kötüsü ile de tehdit eder.Bazen derdim ki "haklisiniz ben de o kadar söylüyorum hep havlama arada cikle ama dinlemiyor ki " diye.Sokakta yasiyorsa gürültülü bir arabaya ya da motora karşi olduğu alani korumak adina havlamasi, yabanci insanlara karşi havlamasi hayvanin doğalidir.Fakat anlamak istemeyenler deveye hendeği atlatsaniz anlamaz.Korku ve kaygilarinizi anliyorum , neredeyse her gün bu tip şikayet ve tehditlerle yaşiyorum.Imza toplamak isteyenler bile oldu.Bir lokma suyu hayvanlara çok gördükleri yetmez ; bir de hayvanlarla birlikte yasiyanlarla uğrasir bazilari.Kimlik cikartmak zor bir şey degil ki, asilarini yalan veteriner cikartiyor ve artik yeni bir sistem var.Soyadinizi bile verebilirsiniz o cana ve yeni sistemle devlet resmen adi ile tanimis oluyor.Böylece yasal olarak siz de onu korumaya almiş oluyorsunuz.Bazilarini ürkütmeye yetiyor kimliği olduğunu ve devlet tarafindan korunmada olduğunu söylemeniz bile.Kesin çözüm olmamakla beraber işe yariyor.Kimlikli ise bazi haller dişinda barinak da sizden alamaz.
Her yıl apartman karar defterine kurallar alınır. Şayet karar defterinde apartmanda köpek/kedi beslenmez gibi bir kural alınırsa, bu konu da dava açılması halinde elinizden maalesef alabilirler. Köpeği sahiplendirme ilanını deneyebilirsiniz. Ya da maddi gücünüzü bilmiyorum. Ne kadar kolay ya da zor olacak bilmiyorum ama o hayvanın kesinlikle güvene ve sevgiye ihtiyacı var. Sahiplenmeyi düşünebilirsiniz.
Ancak siz şu anda o hayvanı sahiplenirseniz. Ve karar defterinde sizin sahiplenmeniz sonrasında karar alınırsa, sizden asla alamazlar. Çünkü o köpek karardan önce sahiplenilmiş durumdadır.
Veteriner size bir pasaport veriyor. Sandığınız kadar pahalı bir durum değil. Veterinere götürdüğünüzde bana hayvan pasaportu vermenizi istiyorum dersiniz. Köpek adı sizin adınız yapılan işlemler falan oraya işlenir.
Kuduz aşısını vurdurup bir karne alin. Siz kopek sahiplenmeden önce bir sözleşme imzalamamışlarsa hic bir şey olmaz. Artik kopek haşlaması gürültü sayılmıyor.
En kısa surede karne alın. Kuduz aşısı zorunlu o yüzden yaptırmalisiniz. 80-90 tlye vururlar klinikte. Olmadı tarım ve orman bakanlığında 5-10 liraya vuruyorlar ama karne veriyorlar mi bilmiyorum.
Barınaklar hayvanların ömürlük Yuvası Değil sadece tedavi edip, kısırlaştırıp Sahiplendirmeye çalışıyorlar sahiplendiremezlerse aldıkları yere salıyolar.
Ya gerçekten içimi o kadar rahtalattınız ki. köpek besleyen biri değilim yavrucağız çok zor durumda bu yüzden evladım gibi kabullendim ama açıkçası temel ihtiyaçlarını karşılamak ya da sevgi verip sohbet etmekten başka birşey yapaamıyorum. çünkü bilmiyorum. kimlik işini duymuştum ama çok teferruatlı ve pahalı diye biliyordum. sizi çok iyi anlıyorum 2 aydır bakıyorum ve geldiğinin üçüncü haftasında zehirlediler. polis komşularımın ifadesini almaktan başka birşey yapamadı. insanlar çok kötü
Site kurallarında hayvan beslenemez gibi bir kural yok çok fazla hayvan besleyen de var. yavrucak sakat ve bakıma muhtaç olduğu için kimse kabul etmedi. veterinere götürdüm tedavisi oldu ama sahiplenme kısmında hiç bilgilendirilmedim. durumu veteriner hekime de anlatmıştım. sahiplendirme işlemi için nereye başvurmam gerekiyor?
köpeği sizden alabilmeleri için eve belediyeden görevliler gelip köpeğin havlamasını, ses yüksekliği ölçen bir cihaz ile ölçmeleri gerekir, bu ses ortamdaki genel ses düzeyini geçerse köpeği alabilirler. köpek arkadaşın yönetici sorumluluğunu alırsanız havlamaz eğer sizle aynı odadayken havlıyorsa, havladığı yer ile köpeğin arasına girin yüzünüzü köpeğe arkanızı havladıpı yere dönün. susunca arkanıza bir bakış atıp yerinize geçin. size havlıyorsa hiç umursamayın
duymayın sanki o yokmuş gibi davranın.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor