Kedinize Yoğurt Yedirebiliyor Musunuz?

Gizemindostu
Gizemindostu

2488 Puan

Kediler için çok sağlıklı olan besinlerden biri de yoğurt. Ben günde 1 yemek kaşığı kadar veriyorum, benimkiler bayılıyorlar :) hatta ağızlarını yoğurda bandıra bandıra yiyorlar :D ama bazıları kedisine yoğurt yediremiyor maalesef. Yediremeyenler için bir öneride bulunayım o zaman :) benim kedim Pera da sevmiyordu yoğurdu, ben yaş mamaya karıştırarak verdim bir ara veya ona özel hazırladığım tavuklu karışımı çok sever, ona karıştırarak da denemiştim. O şekilde yedi, zamanla yaş mama veya tavuklu karışım miktarını azalttım ve şu an da severek yiyor. Eğer kediniz yemiyorsa sevdiği bir mama ile karıştırarak verebilirsiniz. Her kedinin damak zevki farklı tabi ki :) siz yedirebiliyor musunuz?

14 CEVAP

Her türlü taklayı atıyorum ama yediremiyorum:)

Firuzecik
Firuzecik

12820

Bayıldıkları ödül mamasıyla karıştırdım o şekilde bile yemedi zalımlar. Yaş mamaya katsam büyük ihtimalle yaş mama da ziyan olur..

baranertaga
baranertaga

12029

Benimki yiyor

ebrukaratas
ebrukaratas

263

Benim kedim de ilk günden beri severek yiyor :)

Blackcat34
Blackcat34

4061

Aç kalmadığı sürece asla 🥺

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

Yani hiç sevmiyorsa, neyle karıştırsan yemeyebilir. Zorlamamak lazım tabi ki, belki kefir deneyebilirsiniz çözüm olarak.

Blackcat34
Blackcat34

4061

@gizemindostu kefiri direk sade kefir olarak verebilir miyiz ? Birde rahat sindirim için olanları var bir ayrımı var mı acaba

Tavukla denedim ama yaş mama ile eğer olumsuz bir etkileşimi olmuyorsa onu da deneyebilirim :).. yoğurdun acaba kokusunu mu sevmiyor gerçekten onu bilemedim belkide aldığımız yoğurttan başka bir yoğurtla da denemek gerek.. normalde herşeyin tadına bakmak isteyen kediciğimiz söz konusu yoğurt olunca tiksinir gibi bir yüz ifadesi takınıyor :D bu tavsiyenizi de denerim çok teşekkürler

sforselin
sforselin

119776

Gimcat'in yoğurt ödül mamasını almıştım. %95 yoğurt olsa da ev yoğurdu asla yemeyen Modi onu severek yedi. Şimdi normal yoğurdu da severek yiyor. (Başta ağız kenarına sürme taktiğini uyguladım tabii😸)

nil7
nil7

12684

Haftada iki kere vermeniz daha iyi gibi her gün vermeniz ishal yapabilir ben yemeyince şırıngayla yediriyorum hatta içine yumurta sarısını çatalla ezip blendardan geçirip veriyorum ☺

Ceyda22
Ceyda22

509

Yüzüne bakmıyor ama yaş mama ile biraz karıştırıp denicem umarım yer

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

@StephanieStout kokusu cezbedecek, pişmiş tavuk, ciğer, et, sıvı ödül maması gibi şeylere karıştırarak deneyebilirsiniz. O şekilde de mi yemiyor?

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

@Blackcat34 sade kefir verilmesi daha uygundur. Çünkü hayvanların sindirim sistemleriyle, bizimki aynı olmayabilir. Özellikle de meyveli kefir kesinlikle verilmemelidir.

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

Yani bazen haftada 2 gün veriyorum, bazen de her gün veriyorum. Ama her gün verdiğimde az bir miktar veriyorum, ishal olmamaları için :) @Ceyda22 evet yaş mama ile karıştırma yöntemini deneyebilirsiniz, öyle beğenip yiyebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 543 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR