Kısır Kedi Maması Önerisi

Merhaba arkadaşlar, ben kedim 1 yaşına dolana kadar proplan kitten ile besledim. 1 yaşından sonra kısırlaştırınca N&D düşük tahıllı tavuklu ve narlı kısır kedi maması ile besledim. Yaklaşık 10 aydır aynı mama ile besliyorum. Kedim uzun tüylü sarman olmasına rağmen hiçbir şekilde tavuklu mama alerji yapmadı (nazar değmesin :D) Ancak uzun süre aynı mamayı kullanmak pek sağlıklı değilmiş kedim de sıkıldı sanki. Bir de dışarıya çıkartmıyorum hiç hep evde bu yüzden düşük tahıllı mı iyi olur yoksa tahılsız mı? Kediniz hangi ND aromasını seviyor? Sizin içerik araştırmalarınıza göre (taze et içerip içermediği, karbonhidrat ve taurin oranı, magnezyum fosfor oranı vs) en olumlu düşündüğünüz KISIR kedi maması hangisi acaba? Orijen ve Acana fiyatı çok yüksek geldiği için alamıyorum maalesef.

4 CEVAP

1sukrandemir1
1sukrandemir1

4524

ben de sizinle aynı mamalarla besledim, bir süre sonra n&d yememeye başladı. şu an tahıllı advance mama kullanıyoruz, üç kedim de severek yiyor. geçen aylarda royal canin aldım, ilk başta sevdiler ama ikinci tabakta bile burun kıvırmaya başladılar zor bitti. mamayı veterinerden alırken hills almıştık onu ilk kedim varken severek yemişti. neredeyse 9 aydır advance kullanıyoruz şu an bir sorun yok.

teşekkür ederim içeriğini araştıracağım

Tahıl olmayan mamanın içinde de patates var. Her ikisi de karbonhidrat. Kediler ve köpekler uzerinde yapılan bir araştırmaya göre tahılsız mama yiyen kedi ve köpeklerde kalp rahatsızlıkları daha çok görülmüş çünkü patates var. Tahıllı mama kullanalım demiyorum tabi ki ama oran önemli galiba düşük olmalı.

emreovec
emreovec

12921

Scottish Fold olduğu için idrar enfeksiyonuna çok açık bir ırk. Bunun olmasını engellemek ve kısır olduğunu da düşünerek Royal Canin Neutered Young Male kullanıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 319 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR