Kakasını Yapmak İstemiyor

sshiva
sshiva

4386 Puan

Arkadaşlar birkaç kedi sahibine pelet kum gördüm.Araştırıp denemek istedim. Bugün 15.30 gibi kargo geldi ve kullandığım bentonit kumu 2.kum kabına aktardım. İlk başta peletle doldurdum. Girmeyince üzerine bentonit kumdan koydum.Çişini yaptı kakasını yapmadı. Karnına dokunuyorum,karnı şiş ve sert. En sonunda dayanamadım pelet kumu poşetine geri koydum ve eski kumundan koydum komple. Sizce hata mı ettim eski kumunu boşaltarak? Beklemeli miydim? Açıkcası ben yarına kadar bekleyecektim ama karnı şiş olunca kıyamadım.

7 CEVAP

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

Evet kabız olmuş olabilir. Orta şiddette kabızlık durumunda yarım çorba kaşığı(1/2) veya damlalıkla 5-10 damla zeytin yağı içirmelisiniz. İçirmekte zorlanıyorsa, mamasının üzerine ekleyebilirsiniz. Zeytin yağının etkisi bir kaç saat içinde görüleceğinden, zeytin yağının işe yaramadığını düşünüp başka bir uygulama yapmayın. Bir kaç saat bekleyin.
Eğer kedinizin midesi zeytin yağını kaldırmaz ve kusarsa daha fazla içirmek için zorlamayın.
Kedinizin boşaltım sisteminin çalışmaması ölümcül problemlere yol açabilir. Eğer kedinizin dışkısı veya idrarında kan görürseniz vakit kaybetmeden veterinere gidin. Zeytin yağı kedinizin mama değişimi, stres, sıvı kaybı gibi problemlerinin yol açtığı kabızlık sorunlarına çözüm olacaktır, karaciğer problemi, sindirim sistemindeki ciddi problemler için mutlaka veterinere gidilmelidir. Yaa kuzuma çok geçmiş olsun♥️

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Kedi zaten yapsa kakasini yere de yapardı. Demek ki kakasıni o anlık yapmak istemedi elbet alışma süreci düzgün olmalı gecişi biraz uzatın alışır elbet. Tabi çişini yaptıysa elbet kakasıni da yapacaktır.

sshiva
sshiva

4386

Dün öğlen 3 ten beri kakasını yapmıyor. Zeytinyağı içirmeyi denedim içmedi. Kabız mı oldu acaba?

sshiva
sshiva

4386

Çok teşekkürler cevabınız için. Mamasını 1 aydır kullanıyorum. Mama seçmediği için sıkıntı çıkarmadan yemeye başladı. 2 aydır benimle ve iki aydır Proline kullanıyordum. Kokuyu fazla tutmuyor yada mamasından dolayı fazla kokuyor. Bu yüzden pelet almak istedim.Bentonitten pelete geçtiği için strese girmiş olabilir mi?
Dediğiniz gibi zeytinyağını damlatayım mamasına. 3 4 saat sonra sonucu paylaşırım sizinle :)

Gizemindostu
Gizemindostu

2488

Evet kum farklı gelmiş de olabilir ama zamanla alışır sıkıntı olmaz. Tabi sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim :)

sshiva
sshiva

4386

14.30 gibi yaptı kakasını da. Açıkcası aldığım peletin kokusunu beğenmedim o yüzden kullanamayacağı maalesef. Bentonite devam edeceğiz. Hem de kedim rahatsız oldu peletten hem görüntüsünden hem kokusundan. Çişini kabın kenarına çıkarak yaptı. Pelete dokunmak istemedi bile. Üstünü de kapatamadı. Bentonit kumunu geri koydum o yüzden. İlk defa kakasını yaptı sevindim :D Bu çocuklar bize neler yaptırıyor ya :)

sshiva
sshiva

4386

Kakasını yaptı diye sevindim*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 293 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78389 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR