Yeni Sahiplendiğim Kedim Sürekli Tıslıyor ?

onurcetin
onurcetin

425 Puan

Herkese iyi akşamlar , 2 gün önce bir kedi sahiplendim kendisi 3.5 yaşını geçkin bir dişi , eski sahibi özel sebeplerden dolayı verdi. Sorum şu eve geldiği ilk gün kanepe altlarında koltuk aralarında tamamen saklanarak geçirdi bu gayet normal , şu an 2. gün ve yaklaşmaya çalıştım tırmalayıp elimi yardı ve sürekli Tıslıyor hırlıyor yaklaştığım zaman , 3 saat mama vermeyipı yaş mama aldım açıp koklattım direk miyavlayıp bacaklarıma dolandı mamadan 1 parça verdim elimle yedi sonra dokunmaya çalıştığım an tıslayıp kaçtı , yaş mamayı yanıma koydum yaklaşmıyor ben uzaklaştığım an gidip yiyor . Ne kadar sürede eve ve kendimize alıştırabiliriz bunun için önerilerinizi bekliyoruz henüz hiç yaklaşamadık..

12 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kimse yazmamış ama ben yazmadan edemeyeceğim.Sorunun eski olduğunu geçiyorum.
Kediniz sırf size yaklaşsın diye 3 saat aç bırakmanız,sizden ölümüne korkarken açlıktan yemek dilenmesine sebep olmanız nasıl bir şey anlamadım.
Hayvan size geleli 2 gün olmuş,rahat bir nefes almasına izin vermemiş,sürekli yanına gidip dokunmaya çalışıp yemek yerken rahatsız etmişsiniz. Üstüne birde aç bırakmışsınız. Kediye üzüldüm doğrusu. Neyse soru sorulalı baya olmuş. Umarım ki kedi iyidir.

miasugok
miasugok

12502

Benim kedim ilk bir hafta boyunca bulaşık makinesinin arkasına yaşadı diyebilirim acıkınca ve tuvaleti gelince çıkıyordu. Şimdi ben bunları yazarken kafamda :) sabahları yalvarıyorum resmen in üzerimden de biraz uyuyayım diye. Ama üzerme çıkıyor uyutmuyor diye odaya koyup kapı kilitlemiyorum ya da aç bırakmıyorum. cidden sabırlı ve anlayışlı olmak lazım umarım sorun çözülmüştür

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Çok doğal eski sahibini arıyordur henüz şaşkınlık dönemini atlatamadığı için böyle yapıyordur güven sorunu yaşadığı belli size güvenmesi lazım üstüne gitmeyin zamanla size alışacaktır anlayış bu gibi durumlarda çok önemli bu arada tebrik ederim yetişkin bir kedi almayıp sahiplendiğiniz için patili günler :)

onurcetin
onurcetin

425

Eski sahibi çok uysal ve oyuncu bir kedi olduğunu söyledi , yalan söylediğini düşünmüyüyorum. Bugün alışverilş fişini yuvarlayıp attım alıp geri getirdi tekrar attım tekrar getirdi olumlu sinyaller var , şu an yaklaştığımda ( hala hiç dokunamadım ) guruldama benzeri bir ses çıkarıyor yaklaşma demek istiyor sanırım bende hiç üstüne gitmiyorum sanırım tek ilacı sabır :) @yanik_kedi ben teşekkür ederim sizede patili günler :)

merhaba,


benim kedim ilk geldiğinde bir gün boyunca çamaşır makinesi arkasında kaldı su bile içmedi. ikinci günü biraz yanaşmaya başladı. üçüncü günü ise kucağımdaydı:) bu siz de daha uzun olabilir. bekleyin gelecektir mutlaka.

ayrıca, benim kedim de tıslıyordu. siz yabancı ev yabancı. kendi güvende hissetmiyordur. ve etraftaki kendi kontrolü dışındaki her şeye tıslaması çok normal. büyük ihtimal güvenli bir alan seçmiştir ve orada kalıyordur. ama bunlar geçecek emin olun :)

Kbrkbr
Kbrkbr

4163

Kediler değişik canlılar ve bu kediciğin geçmiş yuvasında nasıl bir hayat sürdüğü de onu anlamak için birçok ipucu barındırır, şimdilik en az 1 hafta-10 gün hiç üzerine gitmeyin o güven duygusunu kazanıp size sokulmaya ve kendini sevdirmeye başlayacaktır. Su mama ve tuvaletin yeri belli olduğuna göre geri kalan zamanlarda da ortalıkta görünmezse peşine düşüp aramayın yalnız kalması alışması açısından iyi olacaktır .. yeni yuvasını kendi kendine keşfetmesi gerekiyor..

Belki sahibi de onu çok tısladığı için vermiştir! Olabilir mi?

Bu çok doğal bende kedimi eve getirip eğimle tanistirdigimda masanın altına girdi 10 gün felan maması tuvaleti haricinde çıkmamış elimizi attığımızda ağzını aciop tisliyodu annenin elini ısırdı bu yüzden size güvencesini hayvani sikmadan bekleyin o siz sakin kalip zarar vermediğini anladığında gelir ama bizim ki belki küçük olduğundan 2 ay felan biri evde yurudumu bile kaciyodu

Duman14
Duman14

14039

Boğazından gırlama tarzı bir ses gelmesi duygularını ifade etme şeklidir gözlerini yavaşça açıp kapayarak gurluyorsa sevmenizi istiyordur ama bazen sıkıldıkları ve kızdıkları zamanda gurlayabiliyorlar

onurcetin
onurcetin

425

cevap veren herkeze çok teşekkür ederim! sabırla beklemeye devam ediyorum :)

Diclecan
Diclecan

263

Bende dün bir kedi sahiplendim sahibi özel nedenlerden dolayı sahiplendırdi dün çok tıslıyor ısırıyordu yanaşamıyordum o akşam hiç bişiy yemedi bugün mama werdm yedi yanıma sokuldu okşadım sanırım yine gırlıyor ve tıslayıp saldırı moduna geçiyor bende karşımızda boş bi daireye bıraktım maması suyu tuvaletini koydum ilk girdiqimde okşatıyordu şimdi tıslıyor sanırım biraz zaman gerekiyor ama sahibini aradıqı her halinden belli...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10221 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR