Kedim Mama Kaynaklı İshal Oldu

mihavvv6
mihavvv6

811 Puan

9 aylık bir tekirim var. Yaklaşık 7 aydır bizimle. Geldiğinden beri inanılmaz iştahlı bir hayvan. İlk iki ay sanabelle ile beslemeye başladık. Fakat inanılmaz aç davranıyordu ve iki ay geçmesine rağmen bu durum değişmeyince proplana geçtik. Yiyeceklerimize saldırma durumu azaldı bununla. Fakat dışkısı inanılmaz kötü kokuyor ve tüyleri de sanabelle kullandığımız zamana göre daha sert ve mat.


Yaklaşık bir ay kadar önce annem ziyaretimize geldi. O günden beri ısrarla yapma dememe rağmen Ares'e sürekli haşlama et veriyor. Bazen ciğer, bazen tavuk, ama günde iki öğün veriyor. Son zamanlarda giderek porsiyonu büyütmeye başlamış. Bugün itibariyle ishali başladı. İştahında hiç azalma yok, bilakis aşırı iştahlı ve sürekli oyun oynuyor. Hasta gibi görünmüyor. Su da içiyor epeyce ama dışkısı çok sulu. Hatta neredeyse hiç sindirmeden atıyor mamayı. Yaş mamayı ve diğer tüm gıdaları kestim. Sadece kuru mama ile besliyorum gördüğüm andan itibaren.


Bu durumda birkaç sorum var benim. Veterinerimiz şehir dışında. Kendisini arayıp sıkıştırmak istemedim. Bu acil bir durum mu? Hemen bir başka veterinere mi götürmeliyim yoksa bir süre yalnızca kuru mama verip beklemeli miyim? Dediğim gibi hasta bir hali yok.


Evde reflor var. Kuru mamaya biraz reflor katmamın bir faydası olur mu?


Bir de proplan ile ilgili şikayetlerimiz olduğu için Brit Care sipariş vermiştim. Böyle bir durumda başka bir mamaya geçmek yerine bir süre daha bekleyeyim mi?


Cevaplarsanız çok sevinirim. Biraz telaşlıyım ve bu saate kadar başında bekledim bir aksilik olmasın diye.

5 CEVAP

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Bu zamanlarda mamasını öğüne bölüp günde 2 kere verirseniz daha iyi olur çünkü yediğini olduğu gibi çıkarıyor ne kadar az yerse o kadar çabuk biter .Suyunu artırın kendi içtiği haricinde her ishalden sonra şırıngayla su icirin olabildiğince çok.
Ve eğer yerse haşlanmış patates laktozsuz kefir tuzlu peynir yedirin.

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Kanlı ishale dönüşmediği sürece halledilebilir bı durum gözlemleyin bence

mihavvv6
mihavvv6

811

Çok teşekkür ederim.
Peki başka bir veterinere götürmeli miyim acil olarak? Yoksa süreci gözlemleyeyim mi önce?

mihavvv6
mihavvv6

811

Çok teşekkür ederim :) iyi geceler

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

:) iyi geceler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 255 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR