Yavru Kedime Kısır Kedi Maması Verdi

Arkadaşlar merhaba benim yavru kedim var 6 aylık çok ufakken kısırlaştırılıp atılmış. Kilo almaya çok meyilli bir kedi zaten mamadan başını kaldırmıyor tokken bile yeni mama koyunca yiyen bir kedi. Yaş mamanın yüzüne bakmaz ama kuru mama delisi resmen. Veterinerimiz kısır kedi maması kullanmanız lazım yağlanmış dedi. Daha ufak ama bir sorun olur mu kısır kedi maması kullansam. Vitaminlerle desteklersin dedi. GimCatin vitaminlerinden de aldım. Ne yapmalıyım böyle bir durum yaşayan var mı?

3 CEVAP

Milovat
Milovat

13131

Kedinizin kilosu mama konusunda belirleyici oluyor. Hekiminiz doğru bir karar almış. Yavru kedi mamalarindaki mineraller özellikle de erkek kediler için çok daha riskli olabiliyor. Kedinizin kilosu artmış ise yağlanmaya beraber gelebilecek birçok problem de üriner sistem, boşaltım sistemi sorunları, daha fazla tüy dökme vs. kapida demektir. Hekiminizi dinleyin kısır ise kısır kedi maması onun için çok daha sağlıklı emin olabilirsiniz.

Ecemecme
Ecemecme

103650

Tahılsız mamaları tercih ederseniz iyi olur. Benim kedim düşük tahıllı bile yese 1 haftada şişmeye başlıyor. Kısır mama yemesinde vitaminle destekleyecekseniz sorun olmaz diye düşünüyorum, zaten kısırmış.

ferhat05
ferhat05

15802

Paşa 7 aylıkken kısırlaştırıldı. Kısırlaştırdıktıktan sonra kısır kedi mamasına geçmemizi söyledi vet hekim. Şu an 8 aylık. Bir aydan fazla oldu kısır kedi maması kullanıyor. Yavru veya yetişkin olması farketmiyor bu durumda. Kısırlaştırıldıysa kısır kedi maması kullanmalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR