Mamaları Kırmadan Yutuyor?

iTyoxQPr
iTyoxQPr

2545 Puan

Proplan sterilised kullanıyorum. Taneleri ufak olduğu için kedim çoğunlukla kırmadan yutuyor. Nasıl kırmasını sağlatabilirim.

7 CEVAP

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Kusma gibi bir problem yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum, zaten tanelerinin ufak olduğunu söylemişsiniz. Kusma problemi yaşarsanız yavaşlatıcı mama kabı kullanabilirsiniz.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Anladım. Yaklaşık 10 gün önce aynı problem bizde de vardı. Bütün bütün mama kusuyordu ve kakası yumuşamıştı. Kusma problemi yaklaşık 3-4 gün devam etti, kakası yumuşadığından veterinerimiz kakasını incelememizi söylemişti. Sonra bir sabah kusmayı bıraktı, o gün kakası da neredeyse düzelmişti. Veterinerin dediği gibi ellerime eldiven giyip kakasını inceledim ve içinden bir poşet parçası çıktı :( Sizde aynı problem olmayabilir tabi ki ama bizimkinin bütün bütün mama kusmasının nedeni yabancı cisim yutmasıymış. Sıkıntı bu olmayadabilir, belki de sadece hızlı yemiştir. Eğer kullandığınız mama kabı yükseltisizse altına bir yükselti koyun, yükseltili kaplar kedinizin sindirimine yardımcı olur. Sıkıntınız devam ederse yavaşlatıcı mama kaplarından edinebilirsiniz.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bir şey daha ekleyeyim. Dediğim gibi kediniz bir şey yutmuş olabilir, en kısa zamanda yuttuğu şeyi dışarı atabilmesi kedi çimi bulundurmalısınız evinizde. Kediler, bir şeyden rahatsız olup kusmak isteyince çim yerler genelde.

chloem11
chloem11

913

Benim kedim de arada sırada öyle yapıyor ve kusuyor 1 tane 1 tane verince çiğniyor sonra da zaten yiyor normal deneyebilirsiniz tek tek

iTyoxQPr
iTyoxQPr

2545

Kusma problemidw var malesed

iTyoxQPr
iTyoxQPr

2545

Sadece mamaları tam bir şekilde kusuyordu. Son zamanlarda azaldı tabi ama aklomda birden yutma durumu geldi. Bakalım kontrol edicem

caglaauzun
caglaauzun

1445

bizim kedimiz de aynı mamayı yerken kusma problemi oldu. mama iyi gelmediği için aşırı tüy dökmeye başlamıştı ve yumaktan dolayı kusuyordu mama değiştirdik. dediğiniz gibi bütün bütün kusuyordu mamaları.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 315 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR