Gıda Alerjisi Yaşayanlar

rebeccaztre
rebeccaztre

1001 Puan

Merhaba, kedime kan tahlili yaptırdık ve gıda alerjisi ortaya çıktı. 1 aydır n&d balıklı mamasından kullanıyoruz. Malesef kaşıntısı ve aşırı yalanması devam ediyor. Bu konu ile ilgili çok yardıma ihtiyacım var. Lütfen gıda alerjisi problemi yaşayanlar deneyimli olanlar yardımcı olabilir mi?

13 CEVAP

Merhaba, biz Hills, Advance vs kullandığımız halde gıda alerjisi devam etti mama deneye deneye yorulmuştuk en son. Tavık kullanmayı kestik balıklı mamaya geçtik. Şu an balıklı ve kuzulu mamaları değiştirerek kullanmaktayım. Sindirim sorunu olduğunu öğrendiğimiz için yaş mama ile beslemeye geçtik ve yine tavuk kullanmıyoruz. Balık da bizimkinde hassasiyet yapıyor kulakları kızarıyor hemen. Sıkıntı yaşamadığımız tek kuzulu olan.

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Ben de balıklı kullanıyordum. Şimdi protein oranlarına baktım belki protein ağır gelmiştir. Britcare kullanmaya başladık tavşanlı. Deneyip göreceğiz...

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Hypoallergenic mamalardan alabilirsiniz

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Kapsamlı bir tahlille nete alerjisi olduğunu da öğrenebilirsiniz.

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Kapsamlı tahlil nedir? Bizim kedimize sadece kan tahlili yapıldı. Onda da gıda alerjisi çıktı. O kadar isterdim ki neye çıktığını. Britcare tavşanlı mamasından aldım. Kedim beğenmedi çok çok az yiyor nerdeyse. Bunu almamın sebebi %32 protein oranı. Belki proteini ağır geliyordur diye Nd mamayı bıraktık.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bizim kedimizden de kan alınıp tahlil yapılmıştı. Tahlil sonucunda bağışıklık seviyesini, alerji seviyesini falan öğrendik. Veterinere neye alerjisini olduğunu nasıl öğrenebileceğimizi sorduğumda, bunu klinikteki cihazlarla tespit edemeyeceğini ve laboratuvara göndermemiz gerektiğini söylemişti.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bizim gittiğimiz klinik açılalı henüz bir yıldan az oluyor, dolayısıyla tüm tahlil cihazları yok henüz. Belki sizin tercih ettiğiniz veterinerde böyle bir test yapılma imkanı vardır, bir sorun isterseniz :)

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Büyük ihtimal bizimkinde de yoktur. Bu yüzden deneyerek mama değiştiriyoruz. Keşke belli olsaydı.

orhdoner
orhdoner

135444

Çok zor bir durum geçmiş olsun öncelikle balık ve yumurta olan mamalar bize de alerjik tepki verdi ben de brit care aldım deneyeceğim bakalım umarım iyi gelir

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Britcare tavsanli hipoalerjenik mamadan kullaniyoruz. Birinci ay bitmek uzere. Kedim kollarini cok fazla yalayip isiriyor. Bir de kafasini cok salliyor. Kulak iltihabi vs yok. Sizce bir sure daha bu mama kullanilmali mi? Yoksa degistirelim mi?

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Protein alerjisi baska bir seymis bu arada. Veteriner hekim oyle soyledi. Sadece gida alerjisi varmis proteine karsi degilmis.

idunn
idunn

12265

Gıda derken tam olarak ne? Mısır gibi tahıllar falan mı yoksa et çeşidi mi tam anlayamadım.

rebeccaztre
rebeccaztre

1001

Tahil veya et turevleri. Birden fazla seye de alerjisi olabilirmis.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 467 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR