Yemek Yerken Çığlık Atma

emreovec
emreovec

12921 Puan

Merhaba,


Bu kızın adı Panda. Ofiste yaklaşık olarak 5-6 yıldır bakıyoruz. Kısır ve dişi. Ancak son aylarda yemek yerken çığlık atıyor. Yaklaşık 3-4 aydır. Oldum olası kuru mama sevmezdi ama bu şekilde çığlık attığına hiç şahit olmadım. Şu anda sürekli ıslak mama ile besleniyor ama bir kere çığlık atsın manasından korkuyor. Kuru mama ise hiç yemiyor. Mamasının yerini değiştiriyoruz. Farklı sanıp yiyor. Veterinere sordum ve kedi aids'i olabilir dedi ama ağzında gram yara şişlik yok. Yaşayan var mı bu durumu daha önce ? Aids olduğunu düşünmek istemiyorum. Kucağımda büyüdü. Diş çürüğü vs. olabilir mi ? Elbet sonunda veterinere gidecek o mağlum zaten ama rahatlamak isityorum kafa olarak.


9 CEVAP

aytac1
aytac1

1864

Sitemizde 15 yıldır beslediğimiz kısır bir kedimiz var kilosu herşeyi yerinde maşallah. Ciddi bir sağlık sorunu olabilir ağzında yara kızarıklık da gözükmüyor diyorsunuz. 3 4 ayda uzun bir süre, bir an önce veteriner görse daha sağlıklı olur.

emreovec
emreovec

12921

@Cansumuezza daha kediyi görmeden direkt olarak en büyük ama olası hastalığı insana deyince bir anda acaba gerekli gereksiz her şeyi yaptıracak mı diye geldi sadece. Yoksa tabi ki de olması gereken her şeyin yapılmasında sorun yok. Teşekkürler cevap için.

Ilk defa böyle bi şey duydum. Veteriner kediyi görmeden nasıl kedi aidsi olabilir diyo anlayamadım. Internete başım ağrıyo yazdığında kansersin diyen sonuçlar gibi kedimizde bi şey oldugunda hemen en kötüsünü düşünüyoruz onlari sevdigimiz icin endiseleniyoruz ama sanirim bazen de fazla abartiyoruz. Bi kan testiyle zaten vücudunda anormal bi sey olup olmadığı ortaya çıkıyor. Pek bi tavsiye veremedim ama yazmak istedim :) Umarim kötü bi seyi yoktur gecmis olsun

Kubraaybasti
Kubraaybasti

1108

Yeriniz yakınsa sokakta bulduğunuzu söylediğinizde bizim veterinerimiz fiyatta ciddi oranda yardımcı oluyor en azından kan değerlerine bakılırsa ne olduğu anlaşılır fakat benim naçizane tavsiyem olabilir sizden korkmuyorsa ağzını açın diline ve diş etine bakmanız olabilir sağlıklı kedilerin tüyleri diş etleri belli ediyor karın bölgesine hafif severken sertlik yumru var mı diye bakabilirsiniz

Sselin1
Sselin1

122024

Crystalin agiz kulak göz bakim solüsyonu alip kullanablirsiniz. Büyük ihtimal iyi gelecektir. Tabiki veteriner gormesi gerekiyor ama. Imkan olamayan durumlarda kurtarici olablr.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Artık yetişkin bir kedi her türlü sorun olabilir dediğiniz gibi. Test kitlemek olarak dusunmemek lazim çünkü bu insandada böyledir kan testi yapılmadan kesin sonuç alabilmek mümkün değil.

emreovec
emreovec

12921

Geçmişinde de kuru mamaya karşı ilgisizlik vardı falan diyince birde mama yerken çığlık attığını dediğimde büyük olasılık aids olabilir dedi. Bana çok inandırıcı gelmiyor çünkü cidden sadece tek sorunu bu. Hareketleri falan hiç hasta gibi değil. Açıkçası veterinerler de ürkütüyor. Ofiste bakıyoruz ama aşı falan hak getire. Bin türlü sorunu olabilir. En kötüsünü aklıma sokup bana bütün testleri kitleme isteği de olabilir. Günahını almayım şimdi de :)

emreovec
emreovec

12921

Tüy olarak kendini oldum olası temizlediğini görmedim. Zaten kiloluydu asla temizleyecek durumda değildi. Son 3 5 ay içinde ciddi kilo verdi. Yaşı da var. Ondan da olabilir kilo verme durumu tabi. 6 yaşında. Sokak hayvanı için az değil ama damağına baktım esnerken falan normal kızarıklık ve şişlik yok. Nefesinde de öyle enfeksiyon kokusu da yok.

emreovec
emreovec

12921

Kesinlikle görecek ama uygun veteriner ve şirket içi az da olsa sponsor aramaktayım :) Masrafı hiç kolay olmayacak. Buna eminim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 764 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR