Kedi Diş Eti Şişmesi

Policlal
Policlal

14138 Puan

Kedimi 2-2,5 aylıkken sahiplendim. Sahiplendiğim kişi annesi öldürüldüğü için başka bir anne kedinin onu emzirdiğini söyledi. Hiçbir sağlık problemi yok dedi. Her neyse yalan dolan kısımları geçiyorum.
Kedimi sahiplendikten birkaç gün sonra burnu su gibi akmaya başladı. Dişleri hem şiş hem iltihaplıydı mama yiyemiyordu. Hiçbir şey yapamıyordu. 900 gr kaldı haftalarca kilo alamadı. Yaş mamayı kuru mamaya karıştırarak yavrumu 5 aylığa kadar getirdim maşAllah diyelim şuan kuru mama yiyebiliyor 😊
Halsizlik, ishal, iştahsızlık veya başka hiçbir şeyi yok Allah’ıma şükür onları arkamızda bıraktık. Kilo da aldı yavrum (Yine bir maşAllah 😄) Tek bir sorunumuz kaldı diş eti şişliği. Uzun bir veteriner maceramız da oldu. Antibiyotik, 2 ay kadar visuid kullandı. Kansızdı tahlilleri çok kötüydü kan iğneleri bağışıklık güçlendiriciler vs vs işte. Atlattık Allah’a şükür.
Arkadaşlar çok uzun yazdım ama bu durumu yaşayan, kedisinin genel durumu iyi olan ama buna karşın diş eti şişliği yaşayan var mı? Fotoğrafları ekledim. Bakın lütfen.


4 CEVAP

Merhabalar maşallah ilk önce. Kediniz 5 aylık ve diş değiştirme döneminde. Bu dönemde diş eti kızarıklığı, ağız kokusu, halsizlik ve hafif ağız içinde kanama olabilir. Benim kedimin de diş etleri kızarıktı ve ağzı fena korkuyordu maşallah şimdi yok. O dönemde crystalin sprey kullandım. Kullanmayabilirsiniz çünkü bu dönemde gayet normaldir.
Yinede veterinerinize danışın zorlu bir dönem atlatmışsınız. Ama BENCE şu an gayet normal. :)

Policlal
Policlal

14138

Bu diş eti şişliği bizde hep vardı. Her şey geçti ama bunu geçiremedik. Diş çıkarmayla alakalı değil yani. Çok teşekkür ederim bu arada :)

Rica ederim. Crystalin spreye bakın isterseniz gayet çok yönlü bir sprey. Ağız,kulak, deri vs.

Policlal
Policlal

14138

Teşekkür ederim veterinerimiz tam bir fikre sahip değil, soracağım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR