Kedimin Diştaşını Cıkardım

Ekinay
Ekinay

2525 Puan

4 aylık Kedimin sadece tek bölgesinde yaklaşık 2 dişini kaplayan kocaman bir taş olduğunu gördüm ve sabırla çok rahatsız etmeden çıkardım. Ağız kokusu bundandır diye düşünüyorum. Daha önce başka bir durum için kullandığımız kloroben spreyden sıkacağım. Ordaki diş eti oldukça hiperemik Önerisi olan var mı başka


4 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Diş fırçalamaya başlamanız kalıcı bir çözüm olur. Matatabi çubukları da diş fırçalamakta çok iyi değilseniz matatabi çubukları da iyi olabilir.(Yine de diş fırçalamaya iyi kötü devam etmeniz gerekiyor tabii.) Kediler için özel üretilmiş diş macunlarıyla da büyük ölçüde tartarı önlersiniz. Ben suya katılan tartar önleyici bir solüsyon kullanıyorum alternatif olarak. Çiğnemeye teşvik etmeniz de iyi olur. Çubuk ödül mamalarını güzel çiğniyor bizimki.
Elinizle müdahaleniz yeterli ve sağlıklı olmayabilir bu arada. Bir hekim kontrolü gerekir diye düşünüyorum

Ekinay
Ekinay

2525

Teşekkür ederim cevabınız için. Antiseptik alacağım mutlaka. Diş fırçalamaya pek hevesli değil malesef. Çok iyi çiğniyor aslında diğer taraflarda hiç birşey yok bu taraf bize gelmeden önce oluşmuş muhtemelen. Diş hekimiyim bu arada veteriner bunu yapmak için ekstra bayıltıcaktı tek bölge için kendim müdahale ettim genel bir durum olsaydı ellemezdim.

sforselin
sforselin

119776

Parmak diş fırçalarına daha toleranslı oluyorlar. Başlangıçta yardımcı olabilir size. Ben arada tavuk suyuyla ıslatarak küçük sürprizler yapıyorum :D Aromalı diş macunları da var onlar için. Belki o da teşvik olabilir.
Çiğ besleme yapanlar tavuk boynu veya kanadı kullanıyorlar diş fırçalama benzeri bir etki yaratması için. Yine de diş fırçalamak önemli tabii sizin de bileceğiniz üzere. Haftada en az 3-4 öneriliyor onlar için de. Bol şans diliyorum :)

Ekinay
Ekinay

2525

Süper bir öneriymiş tavuk suyu mutlaka deneyeceğim çok sağolun 😊 inşallah alışır sıpa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 309 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR