Sahiplendiğim Yer Royal Canin İle Beslemiş Fakat?

patipatili
patipatili

4478 Puan

merhabalar 2 aylık british yavru kedim var sahiplendiğim kişi royal canin kitten ile beslemiş biz de 2kg lık almıştık fakat buradaki yorumları ve içeriği araştırınca paket bitince değiştirme kararı aldım, yavru olduğu için besleyici bir mama önerebilir misiniz ve değiştirme süreci çok sıkıntılı olacak gibi tavsiyelerinize açığım ne kadar sürede geçiş yaptırmalıyım. royal canin baby and mothercat konservesinden biraz vermiştim kuru mamasına karıştırarak ve ishal oldu 2 gündür 1-2 kere kustu bugün yeni yeni düzeliyor bu nedenle mama değişimi konusunda endişeliyi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

9 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Bütçeniz el veriyorsa Orijen ya da Acana kullanın. Yoksa N&D. Royal Canin Kitten'da ucuz bir mama değil zaten.


Paket bitmesini beklemeyin değiştirecekseniz. Yeni alacağınız mama ile Royal Canin Kitten'ı bitene kadar %50 %50 karıştırarak devam edin. Zaman içerisinde yüzde oranını yeni mama daha fazla olacak şekilde ayarlayın.


Yeni aldığınız mamayı verdiğinizde kusarsa devamlı olarak muhtemelen bir maddeye karşı alerjisi olabilir. O zaman marka değişimi yapmanız gerekir.

emreovec
emreovec

12921

Royal Canin markasının kötülenmesindeki sebep mamalarında un kullanması ve tahıllı olması. Hills 'de de aynı şekilde un var ama Royal Canin'e göre bir tık daha iyi içeriği. Orijen ya da Acana ve N&D dışında orta segment mamalara baktığımızda çok ama çok bir farkları yok zaten.


Mama karıştırmanın yanlış olduğunu ilk kez duydum. Başka türlü geçiş yapma olanağı yok.

kasksksk
kasksksk

956

kediniz daha çok ufak mama değişikliği yapmanızı önermem en azından 3 aylık olana kadar bekleyin.

MOGU
MOGU

763

orijenin'in taneleri büyük, bu yüzden kedim yemedi, küçük paketi de yok, mecbur büyük aldım, yaş mamaya karıştırıp veriyorum bitsin diye. royal cannin kitten'dan geçecekseniz acana tavsiye ederim. tane boyutları yakın birbirine.

anjq
anjq

806

bende sizin gibi sahiplendiğimde Royal Canin ile 1 ay besledim, sonra ACANA 'ya geçiş yaptım elimde artan royal canin mamayıda sokak kedilerine dağıttım. Bütçeniz el verirse Acana veya Orijin marka mama öneririm. Tabi kedinizinde sevmesi önemli. Acana için 340gr mama satışı var isterseniz alıp deneyin. Kediniz beğenirse severse 1,8KG olan paketten sipariş verirsiniz.

ilkim2410
ilkim2410

4307

Değiştirmeyin. Royal Canin çok iyi bir mama, birçok kişi denemeden laf söylüyor.

ilkim2410
ilkim2410

4307

Hills de iyi aslında onada bakabilirsiniz (denedim).

patipatili
patipatili

4478

anladım çok teşekkür ediyorum cevabınız için, fakat daha yeni yeni 1 hafta oluyor eve geleli düzenini çok bozmak istemedim o nedenle mamanın biraz azalmasını beklemek istedim. şu an 400-450 gr yemiştir tahmini pakette de çok var bazı arkadaşlarımdan mama karıştırmayı veterinerlerin çok sağlıklı bulmadığını duymuştum ne kadar doğrudur bilmiyorum. o yüzden 2kg lık mama bitene kadar o kadar uzun süre karıştırmak azıcık gözümü korkuttu :/ acana ve orijen çok duydum bir de ayrıca Hills hakkında fikriniz var mı acaba?

patipatili
patipatili

4478

çok teşekkür ediyorum cevap verenlere biraz daha bekleyip acana deneyeceğim o halde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 426 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR