Kedi Alerjisi

ma2
ma2

4352 Puan

Merhaba 2 hafta önce kedi sahiplendim. Daha önce de kedili evde yaşadım fakat tüyden dolayı hapşırma vs yaşamamistim arada oluyordu polen alerjim var herhalde diyordum. Şu anki kedim aşırı tüy dökmeye başladı. Vun aşırı temizlik yapiyorum fakat Sürekli hapşırma gözde kızarıklık burunda kasinma belirtileri gosteriyorum. Vermek de istemiyorum kedimi fakat hayat standartlarım yerlerde kedoşum da odanın dışında kalınca miyavlıyor ağlıyor. (evde bi tek ikimiz yasiyoruz) Ne yapsam bilmiyorum. Kedi alerjisi sonradan çıkan oldu mu benim gibi? ne yaptınız

4 CEVAP

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Bunun için belirli aralıklarla alerji ilacı kullanabilirsiniz, ben öyle yapıyorum. (polen, tüy alerjisi ve alerjik astımım var.) Her gün değil de haftada 2 belki 3 kere ilaç içiyorum, tüy toplayıcı kullanıyorum kıyafetlerim ve koltuklar için🐱 Zamanla bağışıklık gelişebilirmiş vücutta, bu da iyi haber.⭐

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Benim de alerjim var, vücudumun verdiği tepki kediden kediye değişiyor. Öncesinde bir tekir kız getirmiştik eve; alerjim o denli azdı ki domates gibi kızardım, hapşırmaya başladım, gözlerim sulandı ve en kötüsü de inanılmaz bir kaşıntı sardı vücudumu. Bütün bunlar sadece 20 dakikada olmuştu. Sizin de dediğiniz gibi alerji hayat kalitenizi aşırı düşürüyor, maalesef ertesi gün o tekir kızı geri görürdük :( Bundan bir ay sonra da oğluşumu sahiplendik, şimdi iki ay oldu :) O, eve geldiğinde vücudum tepki göstermedi. Sadece tüylerini tararken burnumun derinliklerinden bir kaşıntı hissediyor ve hapşırıyordum. İlk hafta böyle geçti, ikinci üçüncü haftalarda kaşıntı da geçti. Bu yazım size pek bir yardımcı olamayacak maalesef:/ Demek istediğim birkaç haftaya kendiliğinden geçebilir tüm bunlar olur da geçmezse hava temizleyici deneyin derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Uyku yapabiliyormuş (ben Desmont kullanıyorum) ancak bende öyle etkileri olmadı. Sadece ilk hafta her gün kullandım ilacımı, şimdi haftada 2-3 kere falan alıyorum sadece. Kedi için olmasa bile polen için mecbur kullanacağım alerji ilacı, o yüzden kaçışım yok :D Verdiğiniz reaksiyona göre de daha az etkili ilaçlar tavsiye edebilir doktorunuz. Bendeki belirtiler göz-dudak şişmesi (2-3 gün boyunca da inmez bu şişlik), tıkanıklık, ağır öksürük, burun akıntısı şeklinde ağır ilerliyordu. Artık birkaç hapşırıkla geçiştiriyorum sadece 🐱 Zaman geçtikçe ilacı daha az kullanma durumunuz oluyor, bence doktor tavsiyesine göre ilaçla 1-2 hafta deneyin kendinizi derim.

ma2
ma2

4352

Teşekkürler cevaplarınız için yani çok ilac kullanan bi insan değilim açıkçası yan etkilerinden çekiniyorum ilaçların. Nasıl etkileri var?Alerji Aşısı da varmış sanırım bilginiz var mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 273 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR