Bitmeyen Kızgınlık

ozgeayal
ozgeayal

169 Puan

1,5 yaşında British Shorthair erkek kedim var. Evde başka kedi yok. Kedim sürekli kızgınlıkta. Hiç bitmiyor bu durum. Sağa sola çiş ve kaka yapıyor, yumuşak şeyleri ısırıp bırakmıyor. Sürekli böyle. Kaç kere tanıdıklarımın kedisiyle eşleştirdim. Kediler hamile kalıyor ama benimki dişi kediden ayrılır ayrılmaz bu hareketlerine devam ediyor. Bu kedide sağlıksal bir sorun mu var ben anlamadım. Aşılarını eksik etmiyorum hepsi tam. Kısırlaştırma taraftarı değilim ki kısırlaştırma işlemi yapılsa bile devam etme ihtimali varmış. Çözüm tam olarak nedir? Yanına kalıcı dişi alsam dişi hamile kalınca yine benimki bu hareketlere devam eder mi yoksa sürekli çiftleşirler mi? Teşekkürler.

8 CEVAP

baranertaga
baranertaga

12029

Ayrıca ekleyeyim, kalıcı dişi alırsanız yavrular doğunca erkek kedi yine çifteşmek isteyecek ama dişi kedi izin vermezse erkek kedi yavruları boğup öldürebilir. Hadi yavruları sahiplendirdiniz diyelim. Onlar bakamayıp atarlarsa günahı size. Çok iyi bakarlarsa bu sefer zor durumda olan kedilerin hakkına girdiğiniz için bunun da günahı size. Bu kadar kedinin günahına girmek yerine hiç istemesemde kısırlaştırmak daha mantıklı gibi.

MinikPati191
MinikPati191

2298

Çözüm çok kolay kısırlaştırmak. Zaten sokakta binlerce kedi ölümle burun buruna yuva bekliyorken yeni kediler doğurtma isteğini anlayamıyorum...

baranertaga
baranertaga

12029

Erkek kediler sürekli kızgınlık halindedir. Dişilerde ki gibi dönem dönem girmezler. Ve çiftleştirmek de kızgınlığı geçirmez. Dişi kediler boşu boşuna hamile kalıp acı çeker o kadar. Ben de bunu pek istemezdim ama sanırım kısırlaştırmakdan başka bir çözüm yok gibi.

mihriii
mihriii

119878

vicdanınız rahat uyuyabiliyor musunuz gerçekten sokaktakiler soğukta donarken ben size inanamıyorum

ozgeayal
ozgeayal

169

@baranertaga bilgilendirme, tavsiye ve üslubunuz için teşekkür ederim. Dikkate alacağım. Diğer yoruma itafen, size gerçekten hak veriyorum. Kedilerin çiftleşmesi doğaya aykırı bir durum. Hatta sizin yazınızı okuduktan sonra bakın kaç saattir vicdanım rahat uyuyamadım. Kesinlikle bir saniye bile tereddüt etmeden, kızgınlık belirtilerinin kesin geçip geçmeyeceğini bilmeden kedimi bıçak altına yatırmalıyım. Beni o kadar derinden etkilediniz ki dünyaya çocuk getirmeme kararı bile aldım.

oguzhantk
oguzhantk

2878

kedinizi kısırlaştırırsanız sabah akşam size teşekkür edecektir emin olun

mihriii
mihriii

119878

siz getirmeyin bence de

Sselin1
Sselin1

122024

Merhabalar hassasiyetinizi anliyorum. Kedisini sizin gibi çok seven herkes emin olun kisirlastirmadan önce bu süreceten geçmiştir. Boyle bir karar vermek kolay degil ama diger türlü de saglikli bir surecten bahsetmek mumkun degil eminim farkindasiniz kediniz kizginliga girdikten sonra daha agresif daha stresli bir kedi olmuştur. Ev ortamindan dolayi surekli kizginlik halinde ve bu onda stres ve mutsuzluk yaratiyor. Ve bu surekli yasanan kizginlik dogal bir durum degil. Ayrica yasadigim bir durum oldgu icin soyluyorum evde ciftlesecek bir disi kedi olmasi bu davranislarini asla engellemiyor. Dedigim gibi ev ortamindan dolayi dogal bir kizginlik sureci yasamiyorlar cunku. Kisirlastirarak en dogru karari vermis olacaksiniz. Ve davranislari gececek eskisi gibi huzurlu bir kediniz olacak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 375 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR