Yavruları Anneden Ayırmak?

ranabalc1
ranabalc1

512 Puan

Arkadaşlar sitede baktığım kedilerden 2'sini aldılar, bakmak için ve daha 1.5 aylıklar. Cuma günü birini daha alacaklarmış ve geriye 1 yavru kalıyor, onu da ben sahipleneceğim ama anne kedi üzülür diye korkuyorum. Bir anda hepsi gitmiş olacak. Ne yapmam lazım?

14 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Anne sütten kesmeden yavruları almak hayvan sevgisi değildir, sevgi sanmaktır. O canların ruhsal ve bedensel sağlıkları adına annelerine hala ihtiyaçları var. Kedisinin yavrularını erkenden dağıtıp, gece gündü acı il miyavlayan anne kediyle ağlayanları da gördüm.Mümkünse anne sütten kesene kadar en aından si. bunu ne anneye ne yavruya yapmayın lütfen.Şimdilik mümkünse ikisini besleyin .Annesinden erken ayrılan kedilerde tramva oluştuğunu ve bunun iilerinin yıllara sürdüğünü bilin isterim.

mihriii
mihriii

119878

evet bağışıklıkları düşük olur davranış bozukluklatı gözlemlenebilir kimin aldığını biliyorsanız da geri almaya çalışsanız süper olur

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Eğer yerleri güvenli ise anne kendisi yavruyu bırakana kadar beklerseniz iyi olur. Sonrasında anneyi de kısırlaştırın lütfen.

Uzmo
Uzmo

2896

Eger imkanlariniz elveriyosa anne kediyle birlikte eve alabilirsiniz belki bir sure icin?

sforselin
sforselin

119776

Anne kedi sadece psikolojik olarak değil fiziksel olarak da bu erken ayrılma durumundan etkilenebilir. Anne kediye de yavruyla beraber bir süre evde bakmak iyi olur bence bu hava şartlarında. Kısırlaştırmasını yaptırıp bırakırsınız vakti gelince.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

En mantiklisi anneyle almak, ama anneyi kisirlastirmadan salmayin tekrar, hemen yine dogurur. 1.5 aylik kedi mama yiyebilir fakat sosyal acidan annesine ihtiyaci var. Ilerde ısırma saldirma gibi huylari olsun istemiyorsaniz annesiyle zaman gecirmeli. Hem anne de birden tum yavrular giderse cok arar hatta süt birikebilir hasta da olabilir

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Diorsaniz ki kisirlastirmaya karsiyim anneyi kisirlastiramam vs, zaten hic kedi sahiplenmeyin

Jordskott
Jordskott

102582

Al desen kimse yeltenmez sahiplenmeye mırın kırın ederler, anneyi emen minnacık yavruları alası tutmuş herkesin cidden tuhaf milletiz.

mihriii
mihriii

119878

niye alıyolar ya 1,5 aylıkken yavru sütten kesilmez en az 2,5 aylık olmaları lazım

ranabalc1
ranabalc1

512

Biri alındığında haberimiz bile yoktu, diğerini de komşulardan biri aldı bugün. Cuma günü birisi daha geliyormuş sahiplenmek için. Zaten biraz zaman geçsin, kısırlaştıracağız yani son anneliği diyebiliriz. Aslında her şey çok hızlı gelişti. Birisi gelip bir yavruyu götürmüş, bugün biri daha alındı. Cuma günü de birini alacaklarmış. Geriye kalan bir yavruyu ben sahipleneceğim ama tüm yavrular gitmiş olacak. İşte bundan korkuyorum. Anne yanında kalmaları lazım diyorum ama iki kedi çoktan gitti ve diğeri de gidiyor ki hala arada süt içiyorlar. Anne kedinin psikolojisi etkilenir diye çok korkuyorum.

baranertaga
baranertaga

12029

Anne kedi sütten kesmeden sakın ayırmayın

kaanpolat
kaanpolat

15498

1,5 aylık kediye bakmak gerçekten aynı yeni doğmuş bebeye bakmak gibi ben annesi öldüğü için 1 aylıkken sahiplendim çişini siz yapıyorsunuz mama yiyemiyorlar sürekli sıcak tutmanız lazım ve gece kalkıp doyurmanız lazım

Milovat
Milovat

13131

Annesinden erken ayrılan kedinin bakımını basit sanıyorlar sanırım. Benim oğlanı 25 günlükken annesi öldüğü için aldım ve şu an 8.5 aylık. Bu döneme gelene kadar birçok sorunla karşılaştık. Vitamin eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığı, emme refleksinin tatmin olmamış olması, annesizlik travması... Şu an bile hala anne sütünün yetersiz kalmasından kaynaklı olarak sürekli hastalanıyor en ufak şeyden dahi etkileniyoruz. Lütfen yavruları sütten kesilmeden almayın çok yazık ya!

Milovat
Milovat

13131

O çocuk oturup battaniyeye masaj yaparak anne memesini ararken görünce çok ağlarsınız sonra. Bu görüntü kadar insanın yüreğini acıtan çok az şey vardır ;(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 424 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79932 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR