Pişmiş Etin Kedilerin Beslenmesine Katkısı Yok Mu?

DoraFiko
DoraFiko

15662 Puan

Çok severek ve güvenerek takip ettiğim bir veteriner hekim geçen gün bir açıklama yaptı. Kedinize hafta 1 veya 2 kez et, balık, tavuk verebilirsiniz ödül niyetine. Ancak serçe parmağın yarısını geçmesin dedi. Kediler et ve türevlerini çiğ olarak tüketirse şayet içindekilerden faydalanabilir piştiğinde çok çok az fayda sağlar ama zararlıda diyemem dedi.


Ben kedilerime bazen bol bol tuzsuz yağsız et tavul veriyorum. Balıkta aynı şekilde. Hatta kedimin birinde parazit kaynaklı anemi vardı. İlaç kullanmadan 1 hafta - 10 gün et haşlama dana ciğerle besledim kuru mamasının yanında. Kan değerleri çok güzel toparladı. Diş etleri burnu açık pembe hatta beyaza yakındı şimdi kırmızı oldu eskiye döndü.


Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda

14 CEVAP

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

O paylaşımı bende gördüm bence kendi haşladığımız şeyler mamalardan çok daha sağlıklı. O veterinere kalsa kedi sadece kuru mama yemeli :/

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

O paylaşımı ben de görüp takipten çıktım valla kendi sattıkları mamalardan kat be kat aladır gerçek et sonuçta, 1 saat kaynatmıcaz herhalde eti, mikrobu ölsün diye azcık pişirip veriyoruz. Bi de serçe parmağının yarısı kadar vercekmişiz oldu koklatıp çekelim bari.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Eti pisirince içindeki vitamin minareli kayba uğruyor tabii. Bu yüzden fırında veya buharda pişirerek en aza indirmeye çalışıyorum ben. Birde içine multivitamin malt vs katıyorum.

Hekim dediğinde hakli ama hic bir yararı yok değil tabii. Yine içinde bir şeyler kalıyor ve en azından sıvı alımını arttiyoruz.
Toz multi vitamin alıp her gün vermeyi düşünüyorum ben. :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Canvit'in var ben onu almayı düşünüyorum

emreovec
emreovec

12921

Et piştiğinde protein ve vitamin kaybına uğrar ama bu öyle aman aman mükemmel bir kayıp değil. Yanmasın yeter.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Genel fırında veya haşlayıp veriyorum suyuyla birlikte. Bana kuru mamadan çok daha sağlıklı geliyordu ama pekte bi faydası yok sanırım😊

DoraFiko
DoraFiko

15662

Dediğim gibi kedimde kansızlık vardı. Dana ciğer haşlama et vs yedirdim bi süre gözle görülür düzeldi kedinin hali. Kulakları bembeyazdı şimdi pembeleşti. Ona bağlıyorum bende. Ama yine vermeye devam edeceğim zaten et balık tavuk 😊

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Hangi hesap ben de bakayım.

sforselin
sforselin

119776

@vetyonca yazmıştı.

kaanpolat
kaanpolat

15498

Ben 4 dk haşlayarak veriyorum

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bidiğim kadarıyla o hekim çiğ beslenme yapmıyor ve pişmiş etin de pek faydası olmadığını söylediğine göre geriye sadece kuru ve yaş mama kalıyor. Bunlar zaten yüksek ısılarda pişirilen şeyler, proteinlerin yapısının 50-60 dercede denatüre olduğu düşünülürse bu mamalardaki proteinler zaten denatüre olmuş. Ben zaten buharda haşlamayı tercih ediyorum ve bu besin değerini korumasına da yardımcı oluyor. Yani faydası elbette var, başta su alımı sağlamak bile büyük bir fayda zaten.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Toz multivitamini bilmiyordum bende araştırayım çok teşekkürler ♡

kaanpolat
kaanpolat

15498

Ben 4 dk haşlayarak veriyorum

DoraFiko
DoraFiko

15662

Zeynepulku, vetyoncaydı evet.
Banada hala et balık tavuk vermek mantıklı geliyor vermeyede devam ediyorum.
Teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 454 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR