Tuvalet Eğitimi

Ritaa
Ritaa

247 Puan

Merhaba, şımarık ve hareketli 3 aylık bir köpeğim var bir türlü tuvalet eğitimini yapamadık. Köpek çitine ilk başlarda ped serdik fakat hepsini pamuğu çıkana kadar parçaladı daha sonra ızgaralı tuvalet setinden aldım işine gelirse yapıyor işine gelmezse yapmıyor o yüzden evde rahat salamıyorum konu hakkında tecrübesi olanlar yardımcı olabilir misiniz


5 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

aşıları bittiyse her 3 saatte bir dışarı çıkarın alışır

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Şöyle bir yöntem biliyorum: Evinizde bir oda seçiyorsunuz(mümkünse küçük bir oda) ve odanın tabanını tamamen gazete veya pedle (ped daha iyi bir tercih olacaktır 🙂) kaplıyorsunuz. Aradan biraz zaman geçtikten sonra pedlerden birini alıyorsunuz. 4-5 günde bir ped alarak son bir ped kalana kadar devam ediyorsunuz. Sonunda odanın zemininde tek bir ped kalıyor ve köpeğiniz buraya tuvaletini yapıyor. Köpeğim yok ama bu yöntemin işe yaradığını duymuştum, isterseniz bir şans verin :)
Not: Kirlenen pedleri alıp yüzeyi temiz bir pedle kapatmayı ihmal etmeyin ;)

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Pedleri parçalıyor demişsiniz, şimdi gördüm :/ Büyük bir naylonla deneyin isterseniz, üstüne bir şey seremezsiniz belki ama zaten kolay temizlenir. Gün geçtikçe de bir miktar kesersiniz ucundan:)

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, tuvalet alışkanlığının oturması için henüz erken, kasları tam olarak gelişmedi çünkü.aşılar tamamlanıp dışarı çıkma vakti gelene kadar sadece göz yumacaksınız sanırım, zaten kısa bir vakit kalmıştır. aşılar tamamlandığında gün doğumundan sonra maksimum bir saat sonra ilk çıkışı yapmak kaydıyla üç saatte bir dışarı çıkarabilirsiniz, kısa gezintilerle alışacaktır dışarıya yapmaya. zamanla büyüdüğünde de bunu günde 3 sefere döndürürsünüz, eve tuvaletini yapmaz böylece. sabır, kararlılık ve süreklilikle bunu uygularsanız büyüyünce sıkıntı yaşamazsınız :)

Ritaa
Ritaa

247

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim 😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 552 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR