Bugün 6.Gün Ve Kedilerim Hala İyileşmedi

DoraFiko
DoraFiko

15662 Puan

6gün önce iki kedimide kısırlaştırdım. Operasyon sorunsuz geçti aldım eve geldim akşam ayıldılar yaş mama yediler kusma olmadı. Sabah karşı dora kustu birkez ama sindirikmemiş mamaydı. Tekrar kusmadı. 2gün daha sabah aynı şekilde kustu. Daha sonra bulantı önleyici yapıldı kusmadı şuan iyi. Ama küçük olan fiko operasyon sonrası 5gün hiç kusmadı. 5.gün sabah kustu titremeye başladı hemen kliniğe götürdüm ateşi çıkmış. 3gün antibiyotik yaptırmıştım o ilacı daha öncede kullandığımız için etki etmemiş. Antibiyotik değiştirdik 3gün daha onu olacak. Bugün 2.gün yarın son. Yaraları tamamen iyileşti hiç sorun yok. Ama iştahları çok çok az. Ona rağmen çiş kaka durumu sorunsuz. Küçük kedim biraz daha fazla etkilendi az önce yine kustu kustuktan sonra aşırı bi su içiyor daha kusmuyor. Tahlil yapılmadı op. Öncesi.


Çok korkuyorum birşey olacak diye neden hala iyileşemediler

13 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Keşke tahlil yapılsaydı ameliyat öncesi o önemli, belki de değerleri düşük veya yüksekti önce onlar düzeltilir sonra ameliyat yapılırdı. Ama üzmeyin kendinizi inşallah iyi olacaklar, operasyon sonrası bağışıklık düştüğü için hastalanıyor bazı kediler

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ya sizin kediler çok hassas ya da anesteziyi fazla verdiler ağır geldi, bizimkiler 2. günden itibaren normal yediler, kusma da ilk gün oldu sadece.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Evet ikiside hem çok hassas hem stresli kediler. Vet değiştirme şansımda yok yaşadığın yerin en kapsamlısı burası. Diğerleri hiç anlamıyor kedi köpekten

MOGU
MOGU

763

kan testini 10 gün önce yaptırmışsınız, 6 gün önce de kısırlaştırmışsınız. 4 gün içinde kan parametrelerinde çok büyük değişiklik beklenmez. veteriner hekiminize katılıyorum.
her kedi aynı gibi gözükse de hepsi farklıdır. kısırlaştırma operasyonuna da farklı tepkiler vermeleri çok normal. çoğu kişi kısırlaştırmayı çok basite indirgese de ben anestezi uygulanan her operasyonun riskli bir operasyon olduğunu düşünüyorum.
kediler anesteziklere karşı diğer hayvanlardan daha hassastırlar, kusma en çok görülen yan etkidir. bu sebepten operasyon öncesi 12 saat açlık verilir. suyun da 6 saat kadar önce kesilmesi önerilir. kusmaların 24 saat içinde bitmesi beklenir.
sizin devam ettiği için anesteziye bağlı olmayan bir kusma akla geliyor. bence bu kusmaların kaynağını bulmanız gerekiyor.
operasyon sonrası yaş mama mı verdiniz kuru mama mı verdiniz? şu anda nasıl besliyorsunuz?
idrar ve dışkıda problem yok demişsiniz, girmeyen bir şey çıkamaz. acaba operasyon öncesine göre az yedikleri için mi size yemiyor gibi geliyor? mamayı günlük tartarak mı veriyorsunuz? yoksa serbest besleme yapıp bittikçe ekliyor musunuz? serbest beslemede ne kadar tükettiklerini farketmemeniz çok normal.
veteriner hekiminize güzelce bu soruların cevaplarını anlatın, sizi yönlendirecektir. geçmiş olsun.

789
789

113456

Merhaba kedilerinin nasıl oldu merak ettim

Kedileriniz nasıl oldu iyiler mi?

betultekin02
betultekin02

6609

Kızgınlığa girince kısırlaştırdım demişsiniz. Kızgınlık dönemindeyken mi kısırlaştırıldılar?

DoraFiko
DoraFiko

15662

Merhaba evet kızgınlıkta kısıtlaştılar. Erkek kedilerde bitmesi beklenmiyor.
Düne göre biraz daha iyiler ama küçük kedim çok aşırı su içiyor bir günde içmesi gereken suyu bi oturmada içiyor. Mamada az yediği için midesinden su sesi geliyor atlayıp zıplarken. Sanki su dolu balon yere atlıyorsa ses çıkarıyor gibi. Birazda karnı şiş gibi geldi gözüme yani karın boşluğunda su var gibi hissettim. Bugün 2 hekime gösterdim biri yok dedi diğeri hafif bi su var fazla su içmekten olabilir takip edelim dedi. Gözüme gece uyku girmedi ya fipse diye. Ama yemesi içmesi iyi kusmasıda durdu. Bugün bağışıklık için iğne yapıldı bende imunekse başladım.


Çok korkuyorum hala. İnşallah bişey olmaz.
Teşekkür ederim sorduğunuz için

mihriii
mihriii

119878

inşallah bi şeyleri yoktur toparlanırlar çok geçmiş olsun

DoraFiko
DoraFiko

15662

Biri 200gr diğeri 250 gr zayıflamış şu sürede. Çok üzülüyorum böyle oldukça

DoraFiko
DoraFiko

15662

Keşke yapılsaydı gerçekten, 10gün önce bağırsak sorunu olan büyüğü hemogram baktırmaya gidince küçüğüde baktıralım dedim. İkisininde kan değerleri normal çıkmıştı. Bu süredede küçük kızgınlığa girince kısıtlaştırmak zorunda kaldım. Hekimimde daha yeni baktık gerek yok dedi. Ama bilemiyorum inşallah birşey olmaz çok üzgünüm

DoraFiko
DoraFiko

15662

...

DoraFiko
DoraFiko

15662

Güzel cevabınız için çok teşekkür ederim. Cumartesi saat 1de operasyon yapıldı. Akşam 10da az bir miktar su verdim baktım kusmuyorlar 1 tatlı kaşığı hills a/d mama verdim yediler. 1 saat sonra biraz daha fazla yaş mama verdim yediler iyice kendilerine geldiler. O gece hiç kusmadılar. Büyük olan sabah 6 gibi yediği mamayı öylece kustu. Küçükte hiç birşey yoktu. Sabahına oynayıp zıpladılar herşey eskisi gibiydi. Hekimim kuru mamaya geçelim artık dedi az az yediler ama büyük hep sabaha karşı kustu her sabah. Güç içinde hiç kusmadı ama. Ameliyatın 5.günü küçük kustu ve titremeye başladı. Ateşi 40.5 çıktı. Antibiyotik değişikliği yapıldı. Yarın son günümüz ama küçük kedim hiç iyi değil. Yemek yemek istiyor çok fazla su içiyor hemen kusmuyor 1 2 saat sonra hepsini çıkarıyor. Ve kusmuğu ağır kokuyor yani hastalık kusması. Büyük kedimin kusmuğu sadece mama oluyor koku yok. Sabah erkenden gideceğim serum takılacak muhtemelen küçüğe. Ve küçüğün tüyleri matlaştı bi günde kabarık kabarık duruyor anlam veremiyorum. Şuan kuru mama yiyorlar çişe çıkıyorlar az miktardada kaka yapıyorlar yani kabız ishal yok.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 450 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR