Bir Aylığına Değiştirsem Sorun Olur Mu?

Cansupakize
Cansupakize

5136 Puan

Kedimi sahiplendiğimden beri sürekli n&d kullanıyorum memnunum da aslında bu ay kısırlaştırdıgım için Acana tavuklu hindili mamayı alsam değişiklik olsa nd’den sıkılmış gibi sonra geri nd dönsem problem olur mu ? Acana kullananan var mı ?

12 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

*Dipnot: Bir kedinim mamasını iştahla yemesi, o mamayı iyi yapmaz.


İmkanımız varsa, protein kaynağını etten alan, içerisinde un ve tahıl olmayan, GDO şüphesi bulunan ürünlere yer vermeyen mamalara yönelmek lazım.

Betullsusam
Betullsusam

10255

Şu an nd den çok şikayet var. kısırlaştırılmış kedi mamaları arasından friskies i öneririm

emreovec
emreovec

12921

ND genel olarak kedilerde uzun kullanımda dediğiniz gibi bir etki yapıyor. Seveni var ama bazı kediler ya yemiyorlar. Ya yerse sıkılıyor ama Friskies da düz market maması. Whiskas ne ise Friskies'da o. ND yerine Acana kullanmak istiyorsanız kesinlikle bu düşünce de devam edebilirsiniz. ND'den daha alt kalite mamalara geçmek maddi olarak sıkıntınız yoksa mantıksız.

Cansupakize
Cansupakize

5136

Evet market maması olarak geçiyor ve kimse memnun değil , ben biraz daha araştırayım. Sağolun arkadaşlar

Acanaya geçebilirsiniz veya ND markadan devam edip mamanın aromasını değiştirebilirsiniz. Biz kısırlaştırma öncesi ND tavuklu narlı kullanıyorduk. Kısırlaştırdıktan sonra ND’nin balıklı kısır mamasına geçtik. Çok daha iştahlı yiyor.

shilohlael
shilohlael

1356

Whiskas vs kesinlikle önermiyorum. Market maması adı altında geçiyor dikkat ederseniz. Aslında Royal Canin vs gibi markalarda yurt dışında market maması.
Mama geçişlerini ayarlarsanız çok problem olacağını düşünmüyorum.
N&D kedimde kabızlık yapmıştı aklım onda ama kaliteli mama kedinizin sevdiği mamadır diye bir şey okumuştum. İçeriğinde gerçek et olan mamaları inceleyebilirsiniz. N&D Bu yönden artı puan alıyor.

betultekin02
betultekin02

6609

Mama değişimlerini kademeli olarak yapmalısınız. İlk günler %75 eski 25 yeni mamadan koymak gibi. Bir hafta sürmeli bu süreç. Anında değiştirirseniz sindirim sorunu yaşayabilir. Sonrasında rotasyonlu beslenme yapmanızı öneririm. Sabah öğününde a maması akşam öğününde b maması gibi. Bir haftadan daha uzun karıştırarak vermeyin pek sağlıklı bir şey değil. Friskies önerisine ise sadece gülüyorum. Kediyi onunla beslemek bir insanın her gün aburcuburla karın doyurması gibi. Birkaç yıl sorun yokmuş gibi görünür sonra başlar bir ton sağlık sorunu. Maddi durumun yoktur Friskies kullanıyorsundur en azından durumu olanlara önerme.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Benim Acana’ yı tercih etmemde birkaç sebep var aslında:
•Öncelikle kedim için Acana ve N&D denedim şu ana kadar, tek bir N&D tanesi yutturabilmek hap yutturabilmekten çoooook daha zor 😂
•İçeriğindeki etler; hormon, antibiyotik içermiyor. (Kanada’ nın yerel kaynaklarıyla hazırlanıyor mamalar ve Kanada’ da hayvancılıkta hormon ve antibiyotik kullanımı yasak.)
•İçerisindeki sebzeler GDO değil. (Kanada’ da bu da yasak.)
•Balıkları çiftlik değil, açık su balığı.
•Whole Prey yapıyorlar. (Organlar, kemikler ve sakatatları da kullanıyorlar yani.)
•Koruyucu içermiyor, yapay aroma verici içermiyor, kıvam arttırıcı, tahıl, soya vb içermiyor.
Bir de not ekleyeyim: Mama üretim sıcaklığı 90-115 derece arasındaymış; üreticiye sormuştum, eklemek istedim :)
İkinci ve son not: Şu yaptığım reklamdan tek kuruş almıyorum. 😂

Cansupakize
Cansupakize

5136

Ben bir problem yaşamadım aslında değişiklik olsun,sıkılmış gibi duruyor ama yemesinde problem de yok. Dediğiniz markayı hiç duymadım bir inceleyeyim
Teşekkürler

Cansupakize
Cansupakize

5136

Teşekkür ederim güzel yorumlar için acana,nd arası gidip gelmeyi düşünüyorum 🌸

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Tartışmaların bir kısmını okudum, friskies hakikaten çöp. Ablamın kendisini sahiplendiği kişi veriyormuş kedi sapır sapır tüy döküyor ndye geçtiler. Acana kısırlaştırılmış veriyorum kedim mutlu. 4,5kg 300, 318 TL bulunabiliyor bence imkanınız varsa geri dönmeyin ndye. Ancak su çok içiyor kedim siz de bol su bulundurun

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Biz de Acana kullanıyoruz. Hindili ve tavuklu modeli derken sanırım Grasslands’ ı kast ettiniz :) Kedinizi az balık içeriğine sahip bir mamayla beslemek istiyorsanız iyi bir tercih olacaktır. Biz de o modeli kullanıyoruz, bazen yaş mamayla kuru mamayı yan yana koyduğumda onu tercih ediyor 🤭

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 630 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR