Kedim Sürekli Üzerime Tırmanıyor Lütfen Fikir Verin

Merhaba,
Kedimle sürekli beraberiz. Yanımdan asla ayrılmıyor tahmin edebileceğiniz her an yanımda olmak istiyor. Mutfakta yemek yaparken, bulaşık yıkarken hep üzerime atlıyor papağan gibi omzumda durmak istiyor ve artık büyüdüğünden dolayı tırnakları çok ama çok canımı acıtıyor. Üzerime atlamaması için bir yol var mı? Bir şekilde bu konuda eğitebilir miyim? Ne yapmalıyım? Fikir verebilirseniz sevinirim.

4 CEVAP

Üstünüze dezenfektan veya kolonya sürün. Kedinize bir zararı yok, sadece o kokuyu sevmez. Bu onu sizden uzak tutacaktır, muhtemelen ilerledikçe de alışır. Fakat ters tepki de yapabilir birdaha hiç gelmeyebilir bilmiyorum bir deneyin, kediniz de sizden kaçma vs. durumlar görürseniz uygulamayı bırakırsınız. Ama bence bu hareketi çok tatlı ♥, size çok bağlı belli ki.

Burada size iki önerim olabilir. Birincisi tırmaklarını haftalık kesebilirsiniz (eğer omuzunuzda dolaşmasından hoşlanıyorsanız). İkincisi, kediler bizim ses tonumuza, yüz ifademize göre davranışlarını şekillendirirler. Her tırmanış hamlesinde onu yere indirir, yüzünüz asılır ve ses tonunuz biraz katılaşırsa, hatta elinizle ve sesinizle hayır komutu verirseniz, bu problemi çözebilirsiniz. En azından ben bu şekilde çözmüştüm. Ama lütfen onu korkutup,
incitmemeye özen gösterin.

Tesekkurler cevabınız için. Tırnaklarını haftalık kesiyorum ama yine de oldukça çiziyor canı sağolsun. İndiriyorum hayır da diyorum ama biraz inatçı olsa gerek asla vazgeçmiyor :)

ezgcn
ezgcn

2750

Biraz zorlu bir süreç olduğuna eminim ama bence çok tatlı sizi bu kadar sevmesi mutlu olmalısınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 271 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR