Felicia Mama Kedi Üriner Sistemi Açısından Risk Teşkil Ediyor Mu?

AlpMordecai
AlpMordecai

4054 Puan

Öğrenciyim ve öğrenim kredisiyle alıyorum mamayı. Gönül isterdi ki ND alayım ancak çok pahalı, bütçeme hiç uymuyor. Bu zamana kadar Proplan kullandım ancak mama satın aldığım yerlerde kalmamış hiç. Dolayısıyla bu sefer Felicia alacağım. Bonacibo ile aynı içerik deniyor fakat Bonacibo da kalmamış, bir tek Felicia ve Natura var.
En büyük endişem kedimin üriner bir hastalığa yakalanması. Ona göre mama seçmeye çalışıyorum, market mamalarından uzak duruyorum ama yine de güvenemiyorum kedimin geleceği açısından bir sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı konusunda. Veteriner de üstüne basa basa Felicia al dedi ama sözlüklerde okuduğum bazı kimseler de hiç iyi bahsetmiyor bu mamadan. Size danışmak istedim, bu mama kedi sağlığı açısından nasıl etkili? İlerisi için garanti verir mi? Bu arada bu yıllık böyle ekonomik şartlarım biraz sıkıntılı olsa da önümüzdeki seneler biraz daha iyi olacak gibi, okurken bir yandan da freelancer iş kovalıyorum. Bu hesapla sonraki yıllar ND'ye geçmek gibi planım var ama bu yıl için bütçeme uygun ve sağlıklı bir mama almam gerekiyor.
Kedime her hafta en azından iki gün balık veya tavuk takviyesi yapıyorum. Kendi yediğim günler, akşam öğünlerinde kendi yemeğimi paylaşıyorum tavuk, et veya balık olduğunda. Aynı zamanda bazı günlerde akşam öğünlerinde ıspanak, karnıbahar tarzı sebze yemekleri de yediriyorum yoğurtla. Sık sık yoğurt da yediriyorum. Haftada bir veya iki gün de sabah kahvaltılarında kaynamış yumurta yediriyorum. Yaş mama olarak da Naturon etli mama konserve almaya çalışıyorum.
Bu şekilde beslemeyle paralel Felicia'nın bir zararı dokunur mu yoksa kullanmamda bir sakınca yok mudur? Sitede et ürünleri takviyesi yaparak yedirebilirsiniz yazıyordu fakat üriner sistem açısından etkilerine değinen bir kullanıcı göremedim. Ondan sormak istedim. İlerde kedimin hasta olmasını, böyle bir acı çekmesini istemiyorum.

15 CEVAP

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Ben scotish fold kedıme bu mamadan hemen hemen 8 kg yedırdım bu yaşına kadar nd ile dönüşümlü veriyordum Gerçekten Her ne kadar veterinerim alt segment mama dese de ben memnun kaldım kedim severekte yedi hiç bir sıkıntı yaşamadık severek tüketti hatta nd yemek bile istemedi... İlk başta biraz tüy dökümü yaptı sonra düzeldi sağlığı ve kalitesi açısından ben tavsiye ederım içerikte temiz ımkanınız var ise yanında multıvıtamın macunu ile de desteklersenız süper olur... Bence piyasada güvenecegım sayılı firmalardan birisi nd . Felicia fırmasına mail atınca da size ücretsiz bir sürü deneme paketi gönderımı yapabiliyorlar çok ilgililer... ND & Orjien & Acana & Hilss & Felicia bu firmalara gerçekten güveniyorum....

emreovec
emreovec

12921

Bir kedinin mamayı yemesi o yemeği sağlıklı yapmaz. Yani netice sağlıklı olup da sevdiğimiz bir şey var mı ? :) Bütün sağlıksız şeyler efsane lezzetli.


Felicia dümdüz undan ve Hidrolize proteinden oluşuyor. Yani et değil bulyon ve yine et yerine et unu yediğinizi düşünün.


Brit Care Hypo-Allergenic Üriner Sistem Sağlığı için Tahılsız Kısırlaştırılmış Kedi Maması


Tam bir F/P bence.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Üriner sistem sorunları sadece market mamasıyla olmuyor maalesef, kedinin cinsine bünyesine yaşına yediği mamayı tolere etmesine bağlı. Biz nd mama kullanırken çok yaşadık mesela bu problemi. Yumurta yoğurt yüksek protein içeren mama vs protein fazlalaştırdığı için kristalleşmeye neden oluyo. Mamada fosfor magnezyum ph bunlarda başka etken.

Ozge00
Ozge00

131723

Tek mama ile alakalı değil bu durum.bir arkadaşımin kedisinde felicia kulanmak ise yaradı. Vet çok pahalı özel bir mama önermişti onu alamadığı için felica kullanamk zorunda kaldı. içindeki kızılcıkin ise yaradığı söyleniyor. Mama olmasa bile kızılcık suyu kullanabilirsiniz. Ben dışı kedime arada (ayda en fazla 3) vermeye başladim vet kontrolünde. Erkek kedilerde üriner sıkıntılar daha çok görülür dişilere göre. Şu içmesine de özen gösterin, birkaç yere daha su koyun. Umarım böyle bir sorun yaşamaz.

eessmmaa
eessmmaa

3689

Ben de iki kedime felicia mama veriyordum ikisinde de idrarlarında kristalleşme oldu bence daha iyi bir mama bakabilirsiniz

emine64
emine64

4376

Mama konusunda bende hep endişeye düştüm orijende kullandım ND royal pro plan hills ama şuan pro plan kullanıyorum brit hiç denemedim deneyeyim çünkü tekrar idrar yolu problemi yaşamaktan korkuyorum

emreovec
emreovec

12921

O aralık için Matisse olabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Pro plan 1 Bucuk kilosu 100 lira yaninda mama yas mama hediyesi de mevcut. M a r k ama ma da. Ben hep kullaniyorum bu siteyi hic sorun yasamadim su ana kadar. Aslinda brit care in da burda 2 kilosu 130 lira hemen hemen ayni seye denk geliyo fiyat olarak.

Sselin1
Sselin1

122024

Daha uygun fiyatli olarak mattisse de tercih edilebilir. Matisse ile proplani ya da britcare i donusumlu kullanabilirsiniz. 1 bucuk kilosu 70 lira.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Çok çok teşekkür ederim çok büyük yardımınız dokundu hakikaten.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

İçerisinde gerçek et olan bir mama ile dönüşümlü kullanabilirsiniz bence. (Ben öyle yapmayı düşünüyorum)
Felicia uzun süre kullanmadım denemelik almıştım kısa süreli herhangi bir sorun yaşamadım ama yavru kedi maması biraz ağır kokuyor.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Brit Care aradım tüm gün buralarda ancak o da yok. :( Petlebi ve güvendiğim birkaç mama sitesine daha baktım, oralarda da bütçe aralığımda satılmıyor şu an. Proplan da bir girmiyor stoğa.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Hepinize çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Sselin1
Sselin1

122024

Bütceniz nedir ? Mamanin kilosuna ne kadar butce ayiralbrsiniz

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

@Sselin1 75-100 TL arası - 1.5 kilogram ve üstü.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR