Kedi Solunum Problemi

arifbsrn
arifbsrn

4603 Puan

merhaba arkadaşlar. uzun süredir dışarıda beslediğimiz kedilerden birinde aşağıda linklerini paylaştığım videodaki gibi solunum sıkıntısı yaşıyor.
buna benzer bir durumla karşılaşan var mı ?


öksürük:


https://youtu.be/Gwi_lNaLn2c


derin nefes alıp verme:


https://youtu.be/m--vUmsSoq8

10 CEVAP

arifbsrn
arifbsrn

4603

öncelikle zaman ayırıp yorum yazdığınız için teşekkürler arkadaşlar. azitro antibiyotik'e başladık doktor kontrolünde.
kan ve röntgen filminde kötü bir durumla karşılaşılmadı.


bu arada melist35 kardeşim, evde bakmak zorunda olduğum 4 kedimden; 2'si felçli, 1 tanesinin tek gözü yok ve diğeri de muhtemelen az görüyor, 1 tanesinin de sağ arka ayağı yok ve kuyruğu kesik.
şimdi soruyorum sana BU DOSTLARIMDAN HANGİSİNİ SAHİPLENMEK İSTERSİN !!

arifbsrn
arifbsrn

4603

veterinere götürmek gerektiğini bende biliyorum.
fakat maddi olarak ne kadar tuzlu olduğunu anladığınızı sanmıyorum.
evde 4 bakıma muhtaç kedi ve dışarıda da baktığımız onlarca can için mama, iç-dış parazit ilaçları vs. gibi masrafları olduğunu düşünürseniz, öncelikli olarak buradan destek almanın benim için daha doğru olduğunu anlarsınız umarım.


neyse, şimdi akıl vermek yerine bu hasta yavrumuzun durumuyla ilgili yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

Öksürük ve hızlı nefes alıp vermesi bizdede oluyordu. Tabi başka sorunda olabilir her öksürme hızlı nefes alıp verme şilotoraks değil. Ama özellikle hızlı nefes alması aynı gibi. Şilotoraks göğüs kafesine sızan sıvı nefes darlığı ve solunum güçlüğü diye açıklayabilirim. Röntgende çıkıyor eğer bu hastalıksa ki başka bir nedeni varsa da çıkar röntgende.

orhdoner
orhdoner

135444

Bizimkinde de var akciğer filminde doluluk çıktı şuanda tedavi görüyor antibiyotik içtiği halde geçmedi başka ilaçlara başlandı kortizon veriliyor çok geçmiş olsun götürmekten başka çaresi yok maalesef çok geçmiş olsun

Gamzessven
Gamzessven

21488

Bu şekilde tanı koymak tabiki doğru değil ama daha önce şahit olduğum durumlara göre yorum yapacak olursam soğuk algınlığına bağlı olarak akciğerlerinde ödem birikmiş olabilir, aspirasyon pnömonisi olmuş olabilir. Evde bir şeyler uygulayıp da çözülebilecek bir problem değil maalesef muayene şart :(

Cook
Cook

119166

Çok geçmiş olsun öncelikle,biz solunum problemi yaşadığımızda asbrip şurup kullandık 5 gün,alveolleri açıp daha rahat nefes almasını sağlamak içinmiş.Pet şurubu eczanede satılmaz sanırım ama biz 10 ml sini 30 tl ye aldık veterinerden.Eğer destekleyici tedavi arıyorsanız deneyebilirsiniz hekiminize danışarak.Umarım hemen iyileşir minik 💞

panpisko
panpisko

21394

@melist35 kimbilir @arifbsrn arkadaşımız neler çekiyor. Burda bir kediyle ilgili çaresizliğinden dolayı fikir istemiş, bizden istemese kimden isteyecek? Allah yolunuzu açık etsin, sıkıntılarınız rahat rahat çözülsün @arifbsrn.

Tokyoberfin
Tokyoberfin

836

Bence direk veterinere götürün zaman kaybetmeden

melist35
melist35

11186

inşallah fip değildir. en son baktığım sokak kedilerinden birisinde vardı nefes darlığı. göğüs kafesinde sıvı biriktiği için nefes alamıyordu. sizin yapabileceğiniz bişey yok malesef. masraflı olacak diye de hasta hasta işkence mi çekecek hayvan? bütçeniz yetmiyorsa 4 kedi bakmayın, sahiplendirin ötekileri. dişi kedileri belediyede kısırlaştırın. 4 kediye yarım yamalak bakacağınıza 1 tanesine düzgün bakın.

simbakedi
simbakedi

136198

bence bu durumda bir kediyi bir sekilde de olsa veterinere goturmelisiniz. veterinere durumu aciklarsaniz yardimci olabilir. ya da belediyenin veterinerini arayip sorabilirsiniz yardim amacli en azindan kontrol eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR