Yavru Kedi Sahiplendim, Hiç Tecrübem Yok.

Akkurt
Akkurt

329 Puan

Merhaba, 4 gün önce sokakta bulduğum annesi olmayan yavru bi kediyi ölmesin diye sahiplendim ve kediyi tam anlamıyla sahiplenmek istiyorum, bakımı hakkında günlerdir yazılar okuyorum, süt konusunu hallettim, fakat kedim 4 günde sadece 1 kere kakasını yaptı, en başta bu konuda yardıma ihtiyacım var, şu anda Suudi Arabistan'dayım kediyi de zaten burada buldum, doğum tarihini ve kilosunu tahmini olarak yazdım, sanırsam 150-200 gram aralığında ve hafiften dişleri çıkmış, 3 haftalıktır diye tahmin ediyorum, rehber olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.


11 CEVAP

baranertaga
baranertaga

12029

Kakasını yapamıyorsa poposuna ıslak pamukla masaj yapın. Çok küçükmiş annesi terk etmemiş olmalıydı acaba geri gelecek miydi?

Akkurt
Akkurt

329

Tavsiyeler için teşekkürler, gündüzleri kucağımda uyutuyorum, gece içinde sıcak su torbasını hemen hemen 2 saatte bir değişiyorum, ıslak mendili de hemen deniyorum, eğer kakasını yapmaz ise yarın veterinere götürüyorum.

mihriii
mihriii

119878

her süt içirdikten 5 10 dakika sonra falan ıslak pamukla poposunu ovalayın

Karnına bastırmadan masaj yapın popsuna ılık pamukla annesi yalıyomuş gibi sürtün yavaşça . Mutlaka sıcak tutun sıcak su torbasını sürekli tazeleyin. Karnından popsuna doğru işaret ve baş parmağınızın arasında sıvazlayın.

mihriii
mihriii

119878

kakasını yapmıyo olmasının sebebi sütü çok sulu vermeniz olabilir öyle yapmıyosanız nedenini bilmiyorum maalesef

Akkurt
Akkurt

329

Kediyi bulduğum noktaya 5-6 kez uğruyorum hergün, fakat başka bi kedi göremedim etrafta, burası çok sık araç geçen bir yer ve etrafta hep ölü kediler görüyoruz, maalesef insanlar hiç dikkat etmiyor, pamukla masaj denedim fakat yine yapmadı, aralıksız 3dk kadar yaptım, ne kadar devam etmem gerekiyor?

baranertaga
baranertaga

12029

Ara sıra yapın eğer yapmazsa mümkünse bir veterinere götürün.

mihriii
mihriii

119878

terkedebiliyorlar biz de 2 kere bulmuştuk baya da bekledik anneleri gelir belki diye

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Yavru çok küçük.4 günde bir kaka çok az .Hemen kokusuz islak mendil alin ya da pamuğu nemlendirin; hafif hafif popişine masajlar yapin.Anneler yeni doğmuş yavrulari yalarlar, tuvaleti icin.Avcunuza geliyorsa karni üstüne durduğunda göbüşüne masajlar yapin.Bağirsaklar hareketlensin.Acil durum bu.Aksi takdirde ellerinizde kaybedebilirsiniz.
Yavrucaklarin isiya ihtiyaclari var , bir kutuya mi koydunuz altina paspas gibi bir sry koyun.Sicak su torbasi hazirlayin, pet şişe de olur .Aman dikkat kaynar değilnasla.Sicağa yakin ilik su olmali.Olmadi paspas /;battanuye ne serdiyseniz ; sicak su torbalarini onun altina koyun.Sicaklik konusunda çok hassas bir sureçteler.Sicak su torbalarini ozenle kontrol edin.Gece düzenli uyanip yenilemek konusunda özen göstermelisiniz.O kadar küçük ki onu hayatta tutabilmek ; nornalimden daha fazla sevgi ve bilgi gerektirir.Kolay gelsin!

Superisi814
Superisi814

125092

Yavrunun popişine ve göbüşüne masaji sıklıkla yapmaya çalisin.Sayi olarak söyliyemem ama onun rahatlamasi elzem.

Akkurt
Akkurt

329

Miktarı doğru ayarlamaya çalışıyorum fakat daha fazla dikkat ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR