Aşı Konusu Bilgisi Olan Var Mı?

aybikeyyy
aybikeyyy

1202 Puan

Kedimin hem kuduz aşısının hem de iç parazit aşısı gelmişti. Veteriner kuduzu yaptıktan sonra iç parazit aşısı olarak 2 tane hap verdi. Hapları ezip sevdiği bir şeyin içine karıştırıp vermem gerekiyormuş. Kuduz aşısını olalı 2 gün oluyor şimdi hapı verebilir miyim? Bir de 2 hapı aynı anda mı vereceğim? Daha önce iğne olarak yaptırıyordum iç parazitini. Hap olarak da verildiğini ilk defa görüyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

4 CEVAP

Firuzecik
Firuzecik

12820

Eğer iç parazit hapı tenizol ise hapın yarısı veya 3te 1i veriliyor kiloya göre. Başka bi hap ise netten kullanımına bakarsınız. İç parazit dökerse hapın kalan kısmı 10 gün sonra veriliyor. Ama dökmezse hapın kalanını hava almayacak şekilde dolapta saklarsınız 2-3 aya tekrar verirsiniz.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Bir de iç parazitten şüphelenmiyorsan 1 hafta bekle derim. Kuduz aşısının etkisi geçsin vücudu yorulmasın ilaçlarla

sforselin
sforselin

119776

Hap ve damla formunda olanların enjeksiyonla uygulanan iç parazit tedavisinden daha etkili olduğunu söylüyorlar zaten. O yüzden iyi olmuş bence hap şeklinde almanız. Ben hiç iki hap yutturulduğunu görmedim, hatta yarım yutuyor bizimki. İlaçtan ilaca ve kedinizin yaşına, kilosuna göre değişir tabii bu. Arayıp tekrar sorun bence dozu için.
İç parazit aşısı diye bir şey yok bu arada. Kedinizin bir iç paraziti varsa onu öldürmek amacıyla yapılan bir uygulama. Bu yüzden aşılarla aynı anda da uygulayabiliyorlar benim bildiğim kadarıyla. Tabii yine hekiminiz o an yapmadıysa bi bildiği vardır. Dediğim gibi arayıp onaylatın kullanacağınız dozu. Söyledikleri şekilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gamzessven
Gamzessven

21488

Genelde aşı yapıldıysa iç parazit 3 gün bekletiliyor. Ben de tablet formunun enjeksiyondan daha iyi olduğunu biliyorum. Dozu çok önemli elinizdeki ürüne göre dozu değişir veterinerinizden teyit ettirmeden vermeyin. Fazla verirseniz toksik zehirlenmeye yol açarsınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR