Kedimde Kepeklenme Var

yarenkaram
yarenkaram

279 Puan

Şubatta 6 aylık olacak kedim için Royal Canin Kitten kullanıyorduk fakat malum fiyat artışları sebebi ile 3-4 hafta önce Royal Caninden Purina Pro Plan Tavuklu mamaya geçiş yaptık. Başta iki mamayı karıştırarak verdim, kedim sorunsuz şekilde yedi ve alıştı. Fakat geçen hafta iki kez kustu, mamayı çok yediğinden diye düşündüm azalttım tekrar kusma problemi yaşamadık. Bu hafta da tüylerinde (özellikle kuyruğunda) kepek gibi beyaz beyaz dökülmeler görünce kedilerde de kepeklenme olacağını öğrendim. (Fotoğrafta kuyruğundaki kepeklenmeler var) Bu hafta kesinlikle veterinere gideceğiz. Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Arada bir saate yakın güneşte yatıyor ondan kaynaklı olabilir mi, yoksa mama kaynaklı mıdır? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.


6 CEVAP

chromatica
chromatica

3688

ben de geçenlerde yeni mama değişikliği yaptım ve sorun yaşamadım şükür, belki proplan iyi gelmemiş olabilir kedinize zaten bu markada pek iyi değil

yarenkaram
yarenkaram

279

Açıkçası tavsiye üzerine kullanmaya başladık ama sanırım bu gidişle bırakacağız. Öneriniz var mı peki, tahıllı tahılsız olayı da biraz kafa karıştırıcı oldu benim açımdan

chromatica
chromatica

3688

ben advance marka kullanıyorum ve açıkçası çok memnunum, hem içerik olarak hemde fiyat olarak çok uygun. advanceden önce felicia almayı düşünüyordum ama bir kaç kötü yorum gördüğüm için vazgeçtim. nd'de aynı şekilde o da içerik değişti diye vazgeçtim.

Ferdi55
Ferdi55

329

Sonuç ne kepeklenme geçti mi aynı durumdan muzdaripim

yarenkaram
yarenkaram

279

Merhaba, mamamızı değiştirdik. Şuan Mystic markasını kulllanıyoruz. Hem tüy dökümü hem de kepeklenme sorunu azaldı. Kullandığınız mama kaynaklı olabilir fakat siz yinede veterinerinize bir danışın derim.

yarenkaram
yarenkaram

279

teşekkür ederim cevabınız için :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR