Plastik Yiyen Kedim

jskakakaka
jskakakaka

1997 Puan

Evdeki küçük boyuttaki her şeyi sakladık ama gerekirse kitaplarımı parçalayıp yiyor. Dün parmak boyutunda plastik yumağı kustu. Endişeden öldük. Veterinerimiz büyük bir şans kusması diyip takibe alalım dedi. Kedimin plastik yemesini nasıl önlerim?

4 CEVAP

suledoruk
suledoruk

114870

Aynı durum biz de de var poşet ip ambalaj falan yiyor.Gimcat malt kullanıyorduk veterinerimiz daha güçlü bi malta geçmemizi söyledi yediklerini kolay çıkarabilsin diye veda phytomins kullanıyoruz şuan. Davranış bozukluğu olduğunu söylemişti veteriner. Maalesef hep gözetlemek gerekiyor ne kadar ortada bir şey bırakmasak da illaki bir şey bulup yiyorlar. sizinki kusmuş ama kusmadığında endoskopiyle mide yıkanmıştı bizde. riskli olan mide çıkışını tıkaması oluyormuş :( vitamin eksikliğinden de olabileceği söyleniyor

mihriii
mihriii

119878

Her şeyi mi yemeye çalışıyor ip vb?Bizimkinde de vardı gimcat kitten paste kullandık geçti.Vitamin mineral eksikliği olabilir sizinkinin de ama başka sebepleri de olabiliyor.Pika sendromu adı araştırabilirsiniz.

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

Evde alabiliceğiniz önlemleri almışsınız zaten. Ben de vitamin macunu ve malt kullanmanızı öneririm. Bunlar düzenli kullanmanız gereken takviyeler. Kedi maltı yutulan ve sindirimi mümkün olmayan maddelerin parçalanıp boşaltımla atılmasında çok büyük rol oynar. Pika insanlarda da görülen bir rahatsızlık toprak yiyenleri duymuşsunuzdur. Genellikle vitamin mineral büyük ölçüde demir eksikliğine işaret eder. Veterineriniz kan testi yapmamış sanırım. Ama yaptırırsanız tam olarak neyin eksik olduğunu ve rezervlerini güçlendirmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Policlal
Policlal

14138

Biz malt olarak veda hairball kullanıyoruz. Kedinize yuttuyorsunuz bunu. Gimcat gibi değil. İçinde 100 tablet var çok daha uzun süre gidiyor ve daha etkili. Benim kedimde halı, keçe gibi şeylere çok meraklı ağzından zor alıyoruz. Veterinerinize sorun sizinde daha etkili bir şey kullanmanız lazım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 301 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR