Kedi Doğum Belirtileri

oscar_altas
oscar_altas

257 Puan

Scottish fold kedim şuan hamile. Son çiftleşme gününden itibaren 65. Gününde ama doğum belirtileri daha yok normal mi acaba bazıları 65. Günde doğurmazsa veterinere götürün diyor bazıları da 70. Güne kadar bekleyin diyor ne yapacağımızı şaşırdık. Ama yer arayışına da başlamadı daha doğumun yaklaştığını en bariz şekilde nasıl anlarız neler yapar acaba ?


5 CEVAP

oscar_altas
oscar_altas

257

Sağlıkla bi doğsunlar ben de kısırlaştırcam.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bizim memlekette baktığımız kızımız da geçen sene hamile kalmıştı. Biz oraya gittiğimizde karnı şiş bulduk onu. Aradan bir iki hafta geçti, bir sabah oldukça fazla miyavlamaya başladı. Yemeğini, suyunu tazeledik ve ilgi gösterdik ama bir türlü susmak bilmedi. Hemen internete girdim, doğumun yaklaştığının göstergesiymiş bu. Bir iki saat içerisinde de doğum gerçekleşti zaten. Ne yapacağımı bilemedim, doğuma müdahale etmedim o nedenle. Sadece rahatlatmak için kafasını okşadım kızımın. 😌 Bu arada bundan bir iki gün öncesinde kendine bahçenin bol yapraklı kısmında yuva yaptığını görmüştüm. Miyavlayarak bana rehberlik edip beni oraya götürmüştü. İlk yavrunun doğumu birince onu yuvaya taşıdı ve kalan yavruları da orada doğurdu :)

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

Doğuma saatler kala mama ya da su içmeyi bırakıcak. Doğum sırasında sizi yanında istiyosa peşinize düşer anlarsınız zaten. Doğum yapıcağı yeri hazırlayın. Sakin sessiz kuytu bi yere geniş bir kutu sepet vb koyup altına havlu serinki doğum sıvılarını emsin. Doğumun başlamasına yakın gözle görünür şekilde ıkınmaya başlıycak. Telaşlanabilir miyavlayabilir işk doğumuysa yanında bulunmanız yanlız bırakmamanız iyi olur. Ikınmayı karındaki hareketi gördüğünüzde birlikte doğum için hazırladığınız köşeye geçin ve beklemeye başlayın. Arada bir poposunu kontrol edin kahverengi bir sıvı gelmeye başlayınca doğum kanalı açılmış demektir. Bütün yavrular aynı anda doğmayacakları için bu birkaç saatinizi alabilir. İlk yavruyu doğurup göbek bağını koparıp temizledikten sonra ikinciyi üçüncüyü sırayla dünyaya getiricek. Sizin yardımınıza ihtiyaç duyucağı sanmıyorum ama olurda doğurduğu yavruyunun üzerindeki zarı koparıp açamazsa siz ıslak pamukla yüz kısmını temizlerseniz yavrunun hava yolu açılmış olur. Doğum tamamen bittikten sonra anne yavruları ilk kez emzirir. Hepsinin memeyi tuttuğundan emin olun. İlk emzirme bitince altındaki kirli havluyu alıp yumuşak bir örtü ya da yeni bir havlu serebilirsiniz. Eğer anne yavrulara dokunmanızı istemezse strese girmemesi adına bu işi erteleyebilirsiniz. Kış aylarında olduğumuz için yavruları kalorifer peteğine yakın tutup cereyandan da korursanız üşütmezler. Doğumdan sonra anne yavrulardan uzaklaşmak istemez o yüzden maması suyu da yavrulara yakın bi yer de olursa daha iyi olur. Anne yavruları emzirirken küçük bir kapta anneyi kaldırmadan biraz su verin epey su kaybetmiş olucak. Sonra da hep birlikte uyurlar. Kolay bir doğum diliyorum. İyi günler.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Son çiftleşme de hemen hamile kalmıyorlar yani şuan 60. Günün den hesaplayabilirsiniz 2 3 güne gelir inşallah... Maşallah çok tatlı darısı bizim kızımıza ben de 1 kere doğum yaptırıp ilerisinde kısırlaştırmayı düşünüyorum 😊

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

KAÇ YAVRU VAR BAKTIRDINIZ MI

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1091 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR