Kedim Kumuna Değil De Evin Belli Köşelerine Çişini Yapıyor

Oguzhaangl
Oguzhaangl

248 Puan

yaptığı şeyin kızgınlıktan kaynaklandığını düşünmüyorum günde 4-5 kere yapıyor kumuna sadece kakasını yapıyor çişini yapmıyor daha kedimi kısırlaştırmadık ne yapmam gerek

9 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Kızgınlık esnasında yaptıkları püskürtmeli idarın keskin bir kokusu vardır , çiş ile arasındaki farkı buradan şaşma bir şekilde alırsınız. Kediler bu süreçte her yere imzalarını bırakırlar. Kum kabına is çiş yaparlar. Bunun dışında eğer sadece çişini yapıyorsa bir kaç sebebi olabilir. Davranış bbozukluğu , stres, idrar yolu enfksiyonu ( ki bu zorlu bir sürece sürükleyebilir ) Bu nedenle bahsi geçen durum ne kadar amandır sürmekte , neyin ardından olustu,üzerine bir düşünün. Ardından veteriner hekiminizle görüşün.Çünki hayvan sahibi iyi gölmlemeli ve doğru cevapları verebilmelidir.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Kısırlaştırana kadar çözülmeyebilir :(

Milovat
Milovat

13131

Bir buçuk yaşına kadar hiç kızana girmedi mi? Merak ettim. Bir de kendiniz söylemişsiniz size kızdığı için yapıyor olabilir bunu. Benim de dışı kedim eve yavru kedi getirdiğimde kıyafetlerime çiş yapiyordu. Oğlana alışana kadar da sürdü bu davranışı tabii oğlan çok küçük olduğu için sen bir numarasın kızım gibi ilgilenemedim o yüzden de uzadı bir iki ay kadar. Siz kedinizi kizdirmamaya bakin ve ciflestirmiyorsaniz kısırlaştırmak en iyi çözüm keza çiftleştirmek de süreklilik olduğundan sıkıntı en iyisi kısırlaştırma çok geçmiş olsun 😅 çiş yaptığı yerleri deterjanla değilde sirke ile iyice silin derim.

Oguzhaangl
Oguzhaangl

248

bir kere çifteştirmiştik de tekrardan çiftleştirmedik 5-6 ay oluyor çiftleşeli. Önümüzdeki haftasonu kısırlaştıracağız inşallah. Herkese teşekkür ederim.

Catworldd
Catworldd

1345

Merhabalar benim erkek kedim 10 aylık yaklaşık 1 aydır bu sorunla ugrasiyoruz çiş yaptığı yerleri(damla şeklinde yapiyor) sirkeyle siliyorum. Evde 2 dişi kedim daha var onlar kısır. Ama dün odaya girdiğimde erkek kedim 1.5 yaşındaki disi kedim yerlerde yuvarlaniyordu bu hareketi ciftlestikten sonra yapıyorlar diye biliyorum. Ciftlestiyse bile hala çiş yapıyor sağa sola. Bir de kisirlastirdiktan sonrada etrafa çiş yapması devam edebilirmis veteriner onun için bitkisel bir tedavi uyguluyoruz dedi ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

Oguzhaangl
Oguzhaangl

248

Kısırlaştırmayı düşünüyoruz ama şöyle bi sorun var bize kızdığında falan yada onu bi odaya kapattığımızda yapıyor tuvaletini bazen de sadece tuvaleti geldiğinde yapıyor gibi

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

İşaretleyle idrarını tuvalet dışına yapması farklı şeyler. Kediniz; kendini güvensiz, tehdit altında hissediyorsa, bölgesini belli etmeye çalışıyorsa, ilgi çekmeye çalışıyorsa (erkekler) işaretleyebilir ama idrarını başka bir yere yapması bir sağlık sorunundan kaynaklanıyor olabilir ;/

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Mesela sistit :(

Oguzhaangl
Oguzhaangl

248

Az önce bi veteriner hekim ile görüştüm başta kısırlaştırmanız gerek dedi(kedim 1,5 yaşında erkek) eve koku bıraktığı yerleri çok güzelce temizleyin dedi koku bıraktığı yerler daha da çok oraya koku bırakmasını tetikliyormuş galiba. Umarım kısırlaştırmak kesin sonuç olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 348 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR