Tuxedo Dişi Çiftlestirme

Merhabalar. Benim yaklaşık 7 aylık bir tuxedo dişi kedim var. 3 gündür bir sıvı salgılıyor. Etrafa işemiyor orda idrar yerinde bekliyor. Arada siliyorum bu yuzden. Çiftlestirmek istiyorum ama hangi cinsle olmali? Birde çok zor oluyor mu yilda kac kez ciftlesmeleri gerek tecrubeli biri varsa yardim ederse sevinirim.

17 CEVAP

Kedisever80
Kedisever80

2350

Kedilerde hamilelik ömrü kısaltmaz aksine Uzatır. Aynı zamanda meme Kanseri Riskini Azaltır.

Milovat
Milovat

13131

Dişi kediyi bir yaşına gelmeden ciflestirmek canını kast etmek ile aynı şey sakın şimdi ciflestirmeyin hayvanı, hamileliğin belli başlı riskleri var üstüne erken gebe bırakıp iyice buyuteceksiniz bu riski... Eğer ciflestirecekseniz bir yaşını bekleyin lütfen.

Azra00
Azra00

2583

Çiftleştirmek yerine kısırlaştirmanızi tavsiye ederim, hem siz rahat edersiniz hem de kedinizin kızgınlık, çiftleşme, hamilelik, doğum gibi süreclerle ömrunun ciddi anlamda kısalmasini engellemiş olursunuz. Ayrica gelen sıvi konusunda da bir veterinere danışmanızı oneririm, farklı bir sebebi de olabilir.

Azra00
Azra00

2583

Sokakta olsa aç da kalabilirdi, hastalanıp ölmuş de olabilirdi, bu durumda kedinizi aç bırakmanız veya hastalandıginda ilgilenmemeniz doğru mu olur? Ayrıca özellikle de sizin bahsettiğiniz gibi çiftlestiginde özellikle de sokaktaysa genelde doğumu kaldıramiyolar zaten. Elimizde olmayan seyleri bahane ederek elimizde olan ve değiştirebileceğimiz şeyler üzerindeki sorumlulugumuzu azaltamayız.

Milovat
Milovat

13131

Eğer bu hayvanların yaşayabileceği ve bozulmamis bir doğal ortamları olsaydı, yaşamları risk altına alinmasaydi, iki ayaklı asagiliklarin taciz, şiddet ve hatta tecavuzlerine maruz kalmasalardi belki de kisitliyoruz dediginiz konuda haklı sayılırdınız. Bir iki hafta önce baktığım sokak kedileri gelmiyor nerede bunlar diye uğraşırken aklıma onlar için kolilerleden ev yapmak geldi yaptım da sonra sabah uyandığımda asagiligin biri koliyi bildiğiniz maket picagi ile parça pincik etmişti. Bu hayvanların zaten içgüdüsel olarak gerçekleştirdiği birçok eylem de deforme oldu insan sayesinde en azından bir cana sahip cikip onu korumak kısıtlamak değil yaşatmaktır bence

mihriii
mihriii

119878

öf sürekli birilerini yanlışlıkla patiliyorum sşdmspma

Milovat
Milovat

13131

Dişi kediler yılda üç kez kızgınlığa giriyor, ev ortamı vs. Derken mevsimler de etkilemiyor zaten ciflesmek Allah tarafından verilmiş diyorsunuz da o hayvan her kizana girdiginde strese giriyor her sene üç kez ciflestirseniz ve üç yavrusu olsa ki bu sayı artabilir senede dokuz yavru eder ne zamana kadar bakabilirsiniz bu çocuklara nereye sahiplendireceksiniz

mihriii
mihriii

119878

hayır kısıtlamıyoruz hava soğuk,sokakta araba çarpabilir,hastalık kapabilir,insanlarımıza güvenmiyorum,doğurucak yavruları telef olucak evde olması tabii ki çok daha iyi

sforselin
sforselin

119776

Her yıl doğacak yavrulara iyi ve ömürlük yuvalar bulabileceğinize emin misiniz? Yavruların sağlıklı olacağından emin olmanız için kedinizin ve erkek kedinin sağlıklı olduğunu destekleyen birkaç test ve genel muayene yapılması gerekiyor. Kalıtsal hastalıkları da düşünürseniz "cins" diye isimlendirdikleri belli ırk kedilerle çiftleştirmeniz pek doğru olmaz. Ama karışık bir soyağacına sahip kedilerin de pek talibi olmuyor doğruyu söylemek gerekirse. İki ucu aynı değnek yani xbbchbf
Hadi çok iyi bakacağına emin olduğunuz 10 farklı aile buldunuz diyelim kedinizin yavruları için -ki bunun çok zor olduğuna sizi temin ederim. Bu sefer de sokaktaki bunca aç, hasta kedinin hakkına girmiş olmayacak mısınız? Bir hayvanseverin yapacağı bencillik olmamalı bence bu. Sadece kendi kedinizi değil sokakta, barınakta ölen yüzlercesini biz düşünmeyeceksek kimse düşünmez.
Sokakta gördüğünüz zayıf hasta kedilere üzüldüğünüzü eminim mesela sizi tanımadan. Daha fazlasına da siz sebep olmayın lütfen

Siz de haklısınız tabii. Ah hayat neden bu kadar kötü. Zamanı geldiğinde veterinerle görüşüp istegimi bildireyim muayeneleri yapılsın bakalım vücudu ne diyor. İnsallah yanlış bişey yapmadan atlatırız. Teşekkür ediyorum cevaplar için.

mihriii
mihriii

119878

direk çiftleştirmeyin bence kısırlaştırın ömrünğ kısaltmayın hayvanın

mihriii
mihriii

119878

direkt*

Yanlış ifade etmişim hemen çiftlestircem gbi yazmışım. 12-18 ay arasi diyorlar. Şimdiden bilgi sahibi olayım diye yazdım. Kafamda çok fazla soru var çünkü. Ilk defa kedi besliyorum ve endişeliyim.

mihriii
mihriii

119878

sokakta bir sürü kedi var yeter artık çiftleştirmeyin şu hayvanları ne zaman olursa olsun

Çiftleşme Allah tarafından verilmiş bir hak onlara. Bunu elinden almak istemiyorum. Bu beni rahatsız eden bir durum. Birçok faydası olduğunu da biliyorum ama biraz hassasım bu konuda. Sokakta olsa yilda 4 kez falan ciftlesecekti. Hatta şu an hamile kalabilirdi. Hiç değilse yilda 1 ya da en fazla 2 kez çiftleştireyim diyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 716 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR