Kedimin Cinsine Melez Dedi Veteriner

Bird
Bird

2084 Puan

Kedimin cinsini öğrenmek istiyorum sokak kedisiydi veteriner melez dedi.


9 CEVAP

Cok uzmani degilim ama tuylerinde, suratinda bir norvec orman kedisi esintisi yok degil :)

aslihan_e
aslihan_e

128157

İlla ki anne ya da baba safkan olmak zorunda değil. Taa nenesinin nenesinin nenesine bile çekiyor kediler inanın. Bizim yıllardır baktığımız bir kedinin soyu var, dediğim gibi çok büyük ninesinin sırtındaki bir beyaz işaret yıllarca torunlara geçti. Sonra baba ve anne alakasız bir renk olduğu halde bir yavru ninesine çekip tamamen gri doğdu. Bunun da atalarından kalma bir melezliği vardır. Bizim oğlanın biri de aynen böyle sadece rengi farklı.

Cook
Cook

119166

Cinsini bilmiyorum ama burnuna aşık oldum,nasıl güzel bir çocuk 💜 Bizim sıpa laz işim adamlarına benziyor benden büyük burnu...

kaanpolat
kaanpolat

15498

Hayır bu napolyon kedisi melezi çok şeker oluyor onlar bacakları kısa oluyor

melist35
melist35

11186

daha önce de sormuştunuz cinsini sanırım. kedinizin cinsi sokak kedisi, bir şeyin kırması değil. longhair (uzun tüylü demek). uzun tüy longhair geni her cinste olabilen bir özelliktir. belli bir cinse (özellikle de norveç orman kedisine) has bir özellik değildir. her gördüğünüz uzun tüylü kediye norveç orman kedisi demekten vazgeçin artık :D sanki türkiyede değil iskandinavyada yaşıyoruz da böyle bir ihtimal var... **norveç orman kedisi türkiyede sayılı yetiştiricide olan, nadir bulunan çok pahalı safkan bir kedi ırkıdır. elinde bu kediden olan da sokak kedisiyle çiftleştirip yavrularını sokağa mı atacak da sokaktan norveç orman kedisi kırması bulacaksınız?

patipatili
patipatili

4478

melis hanım yine aynı konu farklı soru fakat bu sefer cidden ben de Norveç kırmasına benzettim yani veteriner de öyle diyorsa güvenmek lazım sanki. bir de istiklalde gezen maine coon dan tutun norveçe kadar gördüm muhtemelen onlar da kırmalardır kimse safkan ı sokağa atmayı tercih etmez ama sokaklarda da görülüyor çünkü maalesef alıp alıp atanlar var :/

mihriii
mihriii

119878

@cook lsölsnspsms yaa bizimki de laz resmen

melist35
melist35

11186

hanımefendi norveç orman kedisi türkiyede 10 yetiştiricide yoktur. olan insanlar da 20-30 bin tl gibi rakamlara alıyorlar, o kadar nadir ve pahalı bir ırk yani. zira maine coon da öyle, dev bir ırktır, golden retriever boyutlarındadır. sokakta kendisini veya kırmasını görmek imkansızdır.
ayrıca veterinerler ırk standartlarını bilmez. benim kedimin veterineri de dahil olmak üzere çoğu veteriner gördüğü her scottish straight kediye british derler :D bi cinse benziyorsa onun kırması derler hemen. ben de kedi yetiştiricisiyim, ırkları ve standartlarını çok iyi biliyorum, aklınızda soru işareti olmasın yani :)

emreovec
emreovec

12921

Kedide, kürkün uzunluğuna FGF5 (fibroblast growth factor 5) geni sebebiyet verir.


M1 mutasyonu FGF5 c.356insT olarak adlandırılır.
M2 mutasyonu FGF5 c.406C>T olarak adlandırılır.

M3 mutasyonu FGF5 c.474delT olarak adlandırılır.
M4 mutasyonu FGF5 c.475A>C olarak adlandırılır.


M1 mutasyonu sadece Ragdoll cinsinde görülür. M2 mutasyonu Norveç Orman kedilerinde. M3, Ragdoll ve Maine Coon ırklarında, M4 ise tüm ırk kedilerde görülebilir.


Hadi çıkın işin içinden.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 662 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR