Dişi İran Kedimin Memesinde Şişlik

patili
patili

120470 Puan

Merhaba arkadaşlar


Dişi iran kedimin dün meme bölgelerinde süt bezlerinin biraz şiştiğini gördüm. Hiç çiftleştirmedik. 6-7 ay hiç kızgıblığa girmemişti bu yıl. Bu mart ayında 2 kere girdi peşpeşe. Sonrasında da meme kısmında damarlarını daha belirgin gördüm. Sizce nedendir? Bir de su içmesi arttı. Acaba mevsimsel midir yoksa hormonal nedenlerle süt bezleri ile ilgili bir sıkıntı mı var?

5 CEVAP

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

1-2 Ay önce bende yaşadım bizim kedimizin hormonları arttığı için memeleri şişmişti fakat buna çok benzeyen bir hastalıkta meme tümörü . Derhal kedinizi veterinere götürün ve kan tahlili yaptırın hormonları arttıysa büyük ihtimal ilk önce aşı yapacaklar sonra kısırlaştıracaklar.Meme tümörü ise ameliyat ile çözülebiliyor.Umarım kötü bir şey değildir. Veterinere gittikten sonra bilgilendirirseniz sevinirim.

patili
patili

120470

ben de cok araştırdım. bahsettiğiniz iğne nedir? çok şükür belirtiler dönemsel bi şişkinlik gibi. diğerinin belirtilerinden hiçbiri yok. dün çok telaş etmiştim. yarın için veterinerimizden kan ve ultrason için randevu aldım dün.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Tam olarak adını hatırlayamıyorum maalesef.Fakat şu şekilde yaptırmıştık; Çarşamba günü gittik bir iğne yaptı bir sonraki gün 2. iğneyi yaptı bize 4 gün sonra tekrar geleceğimizi söyledi eğer memelerinin şişkinliği iner ise kısırlaştırılması bizim isteğimize bağlı olacaktı fakat hiç bir değişiklik olmadığı için kısırlaştırmak zorunda kaldık önlem amacıyla da 1 hafta veterinerde yattı.Aşıların tanesi 50 tlydi sanırım.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Çiftleştirmek konusunda emin değilim fakat veterinerimiz kendi memelerini emmesine izin vermeyin demişti.Çiftleştirme konusunu veterinere sorarsınız

patili
patili

120470

acaba çiftleştirmek ve emzirmek çare olur mu? hormon atımı ve süt atımıyla dengelenme açısından?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3742 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR