Kedim Çok Keyifsiz Ne Yapabilirim?

zeyldz
zeyldz

648 Puan

Geçen senenin temmuz ayından beri birlikte yaşayan kedilerimizi ayırdık. Biri dişi biri erkek ama ikisi de kısır. Dişi olan abimin kedisiydi, abim geçici görevlendirmeyle başka bir yere gittiği ve orda otelde kaldığı için kızını alamadı. Biz de bir süreliğine baktık. Abim gerçekten onu çok seviyor ve doğal olarak geri istedi. İlk önce iki kedimizi de abimin yeni atandığı yere götürdük, birkaç gün kaldık ve kedim o kadar uzun süre yalnız kalamazdı. Zaten orada ikisi de çok stres oldu. Yol stresi de cabası. Ondan bir gün önce veterinere gitmişlerdi. Oradan da keyifleri yoktu zaten. Birbirlerine çok alışmışlardı arada kavga ediyorlardı ama bazen oyun olsun diye bile kavga ediyorlardı. Aynı yerde uyudular kaç kere. Dün eve döndük, erkek kedimizi de getirdik dişi olan abimle kaldı. Abimin söylediğine göre müjgan (dişi kedimiz) çok keyifsizmiş. Ona yapabileceğim bir şey yok ne yazık ki, kilometrelerce uzağımda. Ama harun (bizim kedimiz) de çok keyifsiz. Hiç bu kadar keyifsiz görmemiştim. Ayrıldıkları için çok mutsuzlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Hele hastalanır diye çok korkuyorum. Kedilerdeki bazı ciddi hastalıkların stres yüzünden ortaya çıkabildiğini okumuştum. Zaten kuş da besledim daha önce ve birisini yine bir yolculuktan sonra kaybettim, stresten ishal olmuştu. Gerçi o daha birkaç aylıktı, Harun yaklaşık iki buçuk yaşında ama yine de korkuyorum. Ödül maması verdim, arada veriyorum. Kucak seven, okşanmaktan pek hoşlanan bir hayvan değil ama dünden beri biraz yumuşadı, kucağıma alınca duruyor kucakta, mırlıyor. Bugün birkaç kere kucağıma aldım, göğsüme yatırdım, okşadım, o sıkılıp kalkana kadar oturdum. Uyurken gidip okşuyorum. Oyun oynatınca oynayan bir hayvan değil, çok nadir oynar ama iple oynatmaya çalıştım, az da olsa tepki verirdi ama yüzüne bile bakmadı. Ekmekle oynamayı çok sever, tadını kokusunu beğendiği ekmekleri yer ama yemese bile mutlaka az da olsa oynar. Kaç kere verdim, babam da verdi, evde hangi ekmek çeşidi varsa hepsinden verdik ama oynamıyor.

2 CEVAP

zeyldz
zeyldz

648

Çim yemeyi çok sever, sadece dün birazcık yedi ama bugün neredeyse hiç yemedi. Musluktan su içmeyi çok sever (arıtıcı musluğu, kireçli su asla içirmem) ama neredeyse hiç içmedi. Ödül mamasını yiyor allahtan, ona seviniyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yarın çıkınca çubuk ödül mamasıyla yaş mama alacağım onları çok seviyor. Bulabilirsem kedi otu almayı düşünüyorum ama yaşadığım yer küçük bulabilir miyim bilmiyorum. Oyuncakla oynayan bir hayvan olsa gerekirse bütün harçlığımı bitirip oyuncak alırım ama oynamıyor. Sizin bir öneriniz var mı, böyle bir şey yaşadınız mı? Harun'a bir şey olacak diye çok korkuyorum, bir şey olmasa bile mutsuz olmasına dayanamıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama çaresiz kaldım. Hesabımı da daha şimdi açtım bunu sormak için. Etrafımda sorabileceğim kimse yok bir instagramdaki kedi sahipleri bir internet. İnternette de pek bir şey bulamadım mutsuz olduklarında ne yapabileceğini değil genel anlamda mutlu etmek için öneriler var. Önerisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim, çok ihtiyacım var. Teşekkürler.

zeyldz
zeyldz

648

Ha bir de, bugün çok fazla uyudu. Normalde bu kadar uyumaz, en azından yarım saat bir saat falan koşturur bu hayvan, kudurukluklar yapar, şımarır. Neredeyse hiçbiri yok. Belki gece yapar bilmiyorum, o umudum var en azından. Çok endişeleniyorum. Lütfen yardım edin, o benim için çok değerli, çocuğum olsa bu kadar severim ancak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 265 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR