Stiç Yeni Kediyle Anlaşamıyor

Senasakar
Senasakar

1148 Puan

Yeni bir kedi sahiplendiğimi söylemiştim. Evdeki kedim ve yeni aldığım kedide kısır, yetişkin. Bir anda alışamayacaklarını biliyorum. Stiç (kedim) ev dışındaki hiç kimseyi benimseyememiş bir kedi. Ama yeni sahiplendiğim kedi oldukça sakin. İkisini farklı odalarda tutuyorum. Kumları,mama kapları hep ayrı. Yalnızca günün belli saatlerinde bir araya getiriyorum. Stiç ilk günlerde tıslıyordu. Yanına yaklaşmadıkça patide atmıyordu. Diğer kedi zaten kendini kızgınlıkta sandığı için Stiç'i avantaj olarak görüyor. Tepki vermiyor Stiç'in tıslamalarına. Ama Stiç artık sadece su içiyor. Yemek yemiyor. Saklanıyor. Bize tıslıyor. Çok mutsuz görünüyor. Yeni sahiplendiğim kedi Stiç'le çiftleşmek için ani hareketler yapıp birden atlıyor. Kavga çıkıyor. Ayıramamaktan korkuyorum. Evde kedi çığlıkları susmuyor. Alışmaları için herşeyi deniyorum. Stiç'i mutsuz görmek istemiyorum. Lütfen tecrübelerinizi benimle paylaşın. Çok uzun yazdım kusura bakmayın..

4 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

İkisi ayrı odalarda duruyorsa stiçin kullandığı bir battaniye veya yatağı diğer kediye verin diğer kedinin kullandığınıda stiç'e stiçi ödüllendirin haftada 1 kez yaş mama veriyorsanız 2 cerin ödül maması kullanın stiçi sıkmayın ama çok sevin yani yumuşak sesle konuşun ona sevdiği şeyleri yapın diğer kediyide unutmadan ama mesela bir elinizle diğer kediyi sevin sonra aynı elinizle stiçi sevin umarım yararlı olur yeni sahibi dumanı böyle alıştırmıştı

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Stiç kıskanmış sanırım yeni kediyi.Bu durumlarda iki kediyi alıştırmak uzun sürebilir biraz sabır gerekli.Bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/cat-adult/introducing-a-new-cat-to-current-pets.html

Senasakar
Senasakar

1148

Sahiplendirmek zorunda kaldım. Stiç'i öyle görmeye daha fazla dayanamazdım. Yorumlarınız için teşekkürler

Duman14
Duman14

14039

Hmm üzüldüm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 695 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR