Aşı Hakkında

Merhaba arkadaşımın 1.5 aylik evcil bir kedisi var . Evden cikmayan kediye asi yaptirmak zorundamiyim diyor . Ben de bildigim kadariyla yapilir dedim ama yinede size sormak istedim . İc ve dis parazit yaptirmak zaten zorunlu o aşıyı yaptiktan sonra diger asilari yaptirmak zorundami ? Karma vb. Aşı gibi . Sadece ic ve dış aşı yeterlimidir ??
Evden kedi hic cikmadi . Hep evde olan bir kedi yani arkadasim adina soruyorum . Lutfen bilgilendirirseniz seviniriz .

12 CEVAP

yasement
yasement

119858

Dis parazit nerden zorunluymus tek yasal zorunluluk olan asi kuduz asisi. Ve bence kuduz asisi evden cikmayan kediye gereksiz, ha yaptirmiyor muyum yaptiriyorum cunku olur da misafiri isirir is cikmasin veya pansiyona birakmak gerekir aniden. Dis parazit hic yaptirmam vet.lere kalsa ayda bir yapilmali ama neden zehirleyeyim olmayan pire kene icin oglumu. Kaldi ki sokak kedilerinde biberiye cayi gibi alternatif yontemlerin ise yaradigini gozumle gordum. Ic parazit ve karma mutlaka yapilmali diye dusunuyorum losemi asisini ise veterinerim koruyuculugu karma kuduz kadar yuksek degil o yuzden isterseniz yapalim demisti ben yaptiriyorum nolur nolmaz. Kedinizle uzun bir omur dilerim :)

yasement
yasement

119858

Bu arada ic parazit de yapilmayabilir oncesinde ic parazit testi yaptirilirsa ve parazit yoksa ona da gerek olmaz. Ben 3-4 ayda bir yapmayi tercih ediyorum hapi veya profenderi aliyorum kendim yapiyorum evde. Evin cevresindekilere de kontil suspansiyon veriyorum. Veteriner kontilin ic parazit ignesinin muadili oldugunu soyledi

yasement
yasement

119858

Kedilikizz sinirlenme senin yorumunu okumamistim bile ic dis parazit zorunlu diye yazilmis soruda da ondan dedim. Dis parazit varsa zaten gorunur ense damlasi yapilirsa parazitten kurtulur. Ha yoksa ve damla yaparsan kene pire yine hayvani isirir damlanin uzerinden 30 gun gecmemisse isirdiktan sonra gider. Temas ediyor yani mikrop tasiyicisi ise parazit yine temas etmis oluyor birkac saniye de olsa damla bunu engellemiyor. Bir de kimsenin yorumuna cevap vermiyorum soruyu sorana kafa karisikligi yaratmaya gerek yok kendi bildigim gibi soruyu cevapliyorum herkesin yaptigi gibi kimse uzerine alinmasin lutfen :)

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Bence hepsinin yaptırılması gerekiyor ayakkabınızdan montunuzdan eldiveninizden sokakta kullandığınız her şeyden kedinize mikrop bulaşabilir.Onun sağlığı için yaptırmak gerek

Herkeze cidden tesekkur ederim . Karin bolgesini arastirdim ama internetteki bilgilere fazla guvenemiyorum burda en azinda 5 kisi dogrulasa o bilgiyi dogru anlamina gelir . O yuzden sordum Tesekkurler

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Yok canım ne sinirlenmesi :) yorumlarda tartışma yaratmaya çalışanlardan değilim :) yanlış anladıysan kusura bakma yasement :)

yasement
yasement

119858

Yoo problem yok benim açımdan ben özür dilerim yanlış anladıysan :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Evet hepsi zorunlu aşıların. Hastalıklara karşı önlem olarak bu aşıların yapılması gerekiyor evden çıkıp çıkmamasıyla alakası yok bu aşılar birsürü oluşabilecek hastalığı önleyecektir ve zamanında yapılmaları çok önemlidir. Uzun ömürlü mutlu sağlıklı bir kedi için ihmal etmemeli arkadaşınız..

Tesekkurler herkeze . Bilgili olan baska arkadaslarimiz varsa yinede yazabilirmi ? Herkezin dusuncesi farklidir

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Pardon da yasal bir zorunluluktan bahsetmiyorum ben zaten. Hayvanlar hassastırlar uzun bir ömür için bunlar yapılmak zorunda Allah korusun bir hastalıkla ilerde karşılaştığınızda vicdan azabından kahrolursunuz bütün aşılar çok önemli. Viral hastalıklar bile bu şekilde gelişmesini durdurabiliriz veya oluşmasını engelleriz. Dış parazit için ayda bir mi diyor veterineriniz. Yaz mevsiminde 2 ayda bir kış mevsiminde dha seyrek uygulanabilir. Hayvanlara yalnızca hayvanlardan geçmez ki dış parazit bizim bile sokakta üzerimize sıçrayıp eve taşıdığımız şeyler bunlar. Bilmeden belkide biz taşırız ve onların vücudunda çok hızlı bir şekilde ürüyorlar hepimiz biliyoruz bunu. Neden dostumuzu bunlardan korumak varken yaptırmayalım aşılarını. Maddiyat olarak belki ağır gelir insana ama bunları düşünmeden zaten hayvan sahiplenilmez ki. Ben zorlanıyorum ama bir şekilde bir yerlerden kesip kızım için her şeyin iyisini yapmaya çalışıyorum.

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Baharbozkurt bunlar bizim düşüncelerimize göre olcak şeyler değil yani sencesi bencesi yok bunların. Sağlıklı bir dost için hepsinin yapılması gerekir. :)

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

hepsini yaptırsın mutlaka sokak kedilerinden kolayca hastalık kapabilir yaptırmadan da dışarıya çıkarmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1174 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR