4 Yaşına Gelen Köpeğimin Kısır Olmaması Ve Yalancı Gebelik Geçirmesi?

betulbatar
betulbatar

5025 Puan

Merhabalar, köpeğim 4 yaşında ve dişi. Ne yazık ki hem korktuğum için hem de ihmalimden dolayı henüz kısır değil. Yavru istemiyorum ama kısırlaştırma esnasında komplikasyon olmasından da hep korktum ama asıl sorum şu. Köpeğim daha önce iki kez yalancı gebelik geçirdi, yani çiftleşmemesine rağmen süt geldi. Genelde bahar aylarında kızgınlığa girdiği için şu soğuk dönemler biraz geçince kısırlaştırmayı düşünüyordum kesin olarak, ama bugün farkettim ki vulva şişmiş muhtemelen yakın zamanda kızgınlığa girecek. Şu an kısırlaştırabilir miyim veya yine kısır olmadığı bir kızgınlık geçirmesinin ömrüne etkisi olur mu? Sağlığından da endişe ediyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı? Kısırlaştırma için çok mu geç kaldım yıl olarak?

7 CEVAP

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, dişi köpeklerde kısırlaştırma ile ilgili pek bir bilgim yok ama yanlış hatırlamıyorsam kızgınlık döneminde yapılmıyor diye biliyorum. kendi veteriner hekiminizden veya şehrinizdeki iyi ve güvenilir bir klinikten bilgi alabilirsiniz. biz 3.5 yaşındayken kısırlaştırdık ama bizimki erkek. çok geç olduğunu düşünmüyorum, çok iyi bir karar vermişsiniz. veteriner hekiminizle konuşup mümkün olan en yakın zamana ayarlayabilirsiniz bence :)

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba ,
Bahsettiginiz durum hayvanlar icinnde tramvaya sebep oluyor.Ayrica süt gelmesinın ötesinde, daha ileride daha büyük sorunlara sebep olabiliyor vücutta.Lütfen acilen cok iyi bir veteriner hekim bulun.
Kisirlaştirmak icin ise zaten kizginliginin geçmesi beklenilir kedi ve köpeklerde..

Kedisever80
Kedisever80

2350

Kızgınlığa Girdiğinde ya kısırlaştırmalısınız Yada Çiftleştirmelisiniz Yoksa Hem psikolojik hem fiziki Olarak Zarar görür

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Köpeklerle ilgilidetaylı bilgim yok ama kedilerle ilgili var zaten araştırdığım yerlerde kedi ve köpek için ortak yazıyordu bence çok gereksiz ertelemişsiniz ama yaşlanmadığı sürece çok geç ve riskli değil ama yaşlı hayvanlarda güvenilir yerlede sorunsuz ameliyat oluyorki köpeğiniz daha genç pyometra (kedim 7 aylıkken yaşadım çok kötü birşey 8 aylık olmasını bekliyordum bilsem 5.5-6 aylıkkken ameliyat ettirirdim özel bölgesinden iltahaplı kan akıyor ve ölüme gidebilir ama 1.5 sene oldu tedavi oldu sağlıklı çok şükür) meme kanseri gibi sorunlar yaşayabilir ve psikolojik sorunlar yaşıyor kızışıp çiftleşemdikçe insan değil onlar sonuçta kızgınlıktayken ameliyat eden veterinerler var ama çoğunluk önermez bende önermem çünkü kanaması oluyor ve kanama artıyor normale göre ve hormonlarda var sakin olması daha iyi olur kedilerde kızgınlıktan çıkıldığı gibi ameliyat olur köpeklerdede öyledir yine veterinere danaşın emin olun ve biran önce iyi bir veteriner bulup kısırlaştırın ameliyat adımlarını öğrenin kan tahlili yapılacak mı, anestezi ne çeşit en güvenlisi gaz olanmış bende sonra öğrendim dikiş kesik nasıl olacak büyüklüğü mesela benim kedimin yan tarıfına 5 kuruş boyunda bi kesik açıldı ve tek dikişti yakınımızın yaptırdığı yerde karnı boydan boya kesikti ve çok dikiş vardı yani çok önemli bence niye ufak kesik yeterken kocaman kesilsin ki? Ve nelerin alınacağını sorun kesinlikle hem yumurtalıklar hemde rahim alınmalı bazıları sadece birini alıyormuş sağlıklı değil umarım yardımı olur

betulbatar
betulbatar

5025

Cevabınız için çok teşekkürler, çok haklısınız. Köpekler kedilerden farklı olarak çok daha az kızgınlığa giriyorlar, örneğim benim kızım yalnızca senede bir, hatta geçiyor bile. O nedenle kızgınlık bitince daha çok var diye düşünüp, anestezi fobisi de birleşince bir türlü gereksiz erteledim. Bir de küçük bir yerde yaşadığım için de çok veteriner alternatifim yok, gazlı anestezi yapan tek bir yer var ama veterinerin her konuda bir şey olmaz ya şeklindeki rahat tavırları beni biraz itti. Para için kızgınlık döneminde de kısırlaştırıyor çok umursamadan ve daha önce sokak kedisi götürmüştüm hiç test vs yapmadı. Bir de veterinerden emin olamama olayı var tabi. Şimdi bir gözlemleyeceğim, eğer kızgınlığa girmiyorsa hemen götürmeye karar verdim. Artık kızgınlık olursa da bir ay beklemek gerekiyormuş. tabi o bir ayda muhtemelen yine sahte gebelik belirtileri çıkacak :( Umarım sağlığı kötü etkilenmez. Herkese çok teşekkürler.

betulbatar
betulbatar

5025

bilen kimse yok mu?

betulbatar
betulbatar

5025

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Kısırlaştırma kararım kesin zaten. Bir yakınım kedisini anesteziden çıkamadığı için kaybetti, bu da bende travma oluşturdu ve operasyonu hep erteledim. Buradaki asıl sorum şu an kızgınlığın en başındaki evrede sanırım, köpek sahipleri bilir. Tam kızgınlığa girmedi. Kimi veteriner sorun olmaz diyor ama bazıları şu an kısırlaştırma yapılamaz diyor. O yüzden ikilemde kaldım. Bir de kızgınlık bittikten hemen sonra kısırlaştırılabilir mi yoksa yine beklemem mi gerekiyor? eğer beklersem tekrar duygusal hamilelik olacak :( Sağlığı için en iyisi hangisi karar veremiyorum. Her veterinerden ayrı ses çıkıyor aradığımda. sahte gebeliğin zararlı olduğunu biliyorum merak ettiğim tam olarak ne zararı oluyor ve şu ana kadarki iki sahte gebelik ne gibi bir zarar oluşturmuş olabilir, belki deneyimi olan vardır?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 440 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR