Lütfen Okuyun

kedilikizzz
kedilikizzz

114987 Puan

Merhaba arkadaşlar.. Bugün hayatımın en zor gününü yaşadım. Kedimi kendi ellerimle amputasyon ameliyatına göndermek zorunda kaldım. 3. kattan apartman boşluğuna düştükten sonra güzel güzel tedavisini görüyordu iyileşmek üzereyken evin içinde kucağımdayken bir şeyden korktuğu için atladı ve patisindeki sinirler yıprandı. Tedavilere hiçbir yanıt vermedi ve sonucunda patisi ona zarar vermeye başladı. İlerlemesin iyice vücuduna yayılmasın diye hemen ameliyat ettirdik. Bugün o ameliyattan çıkınca onu gördüğüm an hayatımın en zor anıydı. Evet onun iyiliği için yaptık ama inanın o resmi görmek insanı mahvediyor. Şimdi veterinerde kalıyor yavrum. Saatler geçmek bilmiyor yarın evimize geri gelecek. Artık 3 bacağıyla hayata adapte olmaya çalışacak. Size yazmamın sebebi biraz olsun duygularımı paylaşmak. Siz siz olun sakın aman ne olacak camdan bakıyor çok uslu asla atlamaz düşmez demeyin. 1 saniye içinde gözümüzün önünde gerçekleşti bu hadise. Canım benim inş kısa sürede iyileşecek her zamankinden daha iyi bakacağım ona. Lütfen sizde dikkat edin arkadaşlar ben günlerdir ne uyuyabiliyorum ne başka bir şey. Lütfen çok dikkat edin ömrünüzden ömür gidiyor.. :( benimde aynı onun gibi bu ameliyatla 9 canımdan 8i gitti.... :(

9 CEVAP

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

Gerçekten çok üzüldüm alışabilmesi için bazı bilgiler buldum size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım:
ÜÇ BACAKLI KEDİ
Bir bacağın kaybedilmesi insana çok korkunç gelse de bu durumdaki kediler üç bacakla yaşamaya kolaylıkla uyum sağlarlar ve neredeyse dört bacaklı kediler kadar aktif bir hayat sürebilirler. Bacağını yeni kaybetmiş bir kedinin kendine gelir gelmez normal bir yaşam sürmeye başlamasını beklemeyin; fakat ona karşı aşırı koruyucu bir tutum da sergilemeyin. Kedinin yeni durumunu anlamaya ve bu haliyle neleri nasıl yapacağını deneyerek öğrenmeye ihtiyacı vardır. Kayıp bacağın yokluğunu telafi edecek yeni beceriler geliştirmesi ve diğer kaslarını eskiye oranla daha fazla güçlendirmesi gereklidir. Siz ona yardımcı olmak için her yere onu kucağınızda taşımaya kalkışırsanız, ihtiyacı olan becerileri ve kuvveti kazanamaz.


Alışma sürecinden sonra (ki bu dönemde onun çabalayışını izlemek sizin için son derece üzücü olabilir), büyük olasılıkla eskisi gibi tırmanmaya ve sıçramaya başlayacaktır. Eğer arka bacaklarından birini kaybettiyse, eskisi kadar yükseğe sıçramakta ya da tırmanmakta güçlük çekebilir. Eğer ön bacaklarından birini kaybettiyse, bir yerden aşağı atlarken zorlanacaktır. Başlangıçta bazı hatalar yapabilir ama kısa sürede bu duruma uyum sağlayacak, hatta büyük olasılıkla çıkmak ya da tırmanmak istediği yerlere ulaşmanın başka yollarını keşfedecektir.


Üç bacaklı bir kedinin aşırı kilo almamasına büyük özen göstermek gerekir zira vücut ağırlığını taşıyan bacaklardan biri eksildiği için diğer üç bacağa daha fazla yük binecektir. Ayrıca yeterli fiziksel aktivitede bulunmaları son derece önemlidir. Hem yeni durumuna uyum sağlaması, hem de vücudunun, kaslarının eksik olan bacağın yokluğunu telafi edecek şekilde güçlenmesi için egzersiz yapması şarttır. Başlangıçta daha hafif egzersizlerle onun yeni durumuna uyum sağlamasına yardımcı olabilir, daha sonra egzersizin dozunu artırarak kaslarının güç kazanmasını sağlayabilirsiniz. Bir bacağını kaybeden kedilerin çoğu, zaman içinde dört bacaklıyken yaptıkları pek çok şeyi yapmayı başarırlar. Fakat bu gelişimin hemen olmasını beklemeyin. Onun çabalarını seyretmek size ne kadar acı verse de, sabırlı ve anlayışlı olun, ona sürekli müdahale etme isteğinizi bastırın.


Bazı kediler doğum sırasında göbek kordonu bacaklarından birine dolaşıp bacağın gelişimini engellediği için, ya da tecrübesiz bir anne yavruyu yanlış kavrayıp taşıdığı için, ya da temizlerken aşırı sert davrandığı için ya da anne karnında oluşan bir deformasyon nedeniyle bacaklarından birini yaşamın ilk dönemlerinde kaybedebilirler. Sorunlu bacak erken cerrahi müdahaleyle alınırsa, bu kediler üç bacakla yaşamayı öğrenirler ve dördüncü bacağın eksikliğini hissetmezler. Dört bacaklı kediler gibi sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmemeleri için hiçbir neden yoktur.

cute_catTR
cute_catTR

12507

ayy çok üzüldüm yaa:( geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum... can dostunuzu öyle görmek ölmekten beter bir olay :(

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

çok üzüldüm merak ettimde nasıl oldu durumu? Bir fotoğrafını gönderir misiniz? Haline bakmak istiyorum. Alışabildi mi? ÇOK ÜZÜLDÜM ;( Umarım alışır

Kedisevercat
Kedisevercat

12998

fotoğrafını atarsanız mutlu olurum çok merak ediyorum

vizardon
vizardon

892

Ya keşke iyileşme ihtimali varken sakinleştirici ve kedi otlarıyla hareketini engelleseymişsiniz, üzücü bir durum geçmiş olsun

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Ahh ahh ne diyeyim ki olan şeyin önüne geçilmiyor :((( çok teşekkürler.

cute_catTR
cute_catTR

12507

kedisevercat ın dediği gibi fostoğrafını atarmısınız :(

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Teşekkür ederim arkadaşlar yeni soru açıp atacağım fotoğrafı ama şimdiden söyliyim cidden çok üzücü bir görüntü. Kedisever paylaştığın yazı için de teşekkür ederim inan ki bende nette görüp en az 2 kez okudum bunu gerçi bulabildiğim her şeyi okudum :( alışmaya çalışacağız.

kedilikizzz
kedilikizzz

114987

Koydum arkadaşlar..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2768 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 94.963 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR