Yeni Kedi Sahipleneceğim.en Çok Nelere Dikkat Etmeliyim?

Merhabalar öncelikle.Yaklaşık 3-4 gün sonra evimize bir Scottish fold gelecek.Ve aranızda bu tür hakkında detaylı bilgi sahibi olan varsa en çok dikkat edilmesi gereken şeyleri yazarsa çok sevinirim.Kedinin türü hakkında gene anlamda bilgi sahibiyim fakat ne tür mama vs. seçeceğimi bilmiyorum.Bu arada kedi 1,5 aylık.
Şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler:D

7 CEVAP

patili
patili

120470

royal canin bebek maması kategorisinde güzel bir mama. bu cins için özel maması var diye biliyorum. veterinere veya petshopa gittiğiniz zaman zaten sizi yönlendirirler bu ırkın bebek maması konusunda. proplan vs almayın. royal canini de sadece bebeklik sürecinde yedirin. 6-7 aylıktan sonra britcare veya acana'ya geçebilir. aşılarını düzenli yaptırın ve yıllık aşılarını yaptırmadan önce mutlaka kan tahlili yaptıran bir veteriner edinin. bazı veterinerler aşıları aynı gün içinde peş peşe yapıyor gönderiyor hayvanı. Halbuki vücudu bagışıjlıgı aşıyı kaldırabilir mi vs bir hemogram tahliliyle bakılması ve ona göre günlere bölünerek aşıların yapılması çok önemli.
Bunların dışında bir yavru kedi malt paste edinin, gimbetin var.
Suyunu ve mama kabını hergün yıkayın. Suyunu hergün veya günde 2 kez değiştirin. (ileride oluşabilecek virüslere karşı bagışıklıgını güçlü tutmak amaçlı) kaka kumu bentonit bir kum olsun. biz Sanicat'in active olan kumundan cok memnunuz. uzun süren ugraşlar, denenmedik kum vs sonucu bu kumu başarılı buldum. bunun dışında 4 aylık olduktan sonra gimpetin junior multivitamin macunundan haftada 3 kere verebilirsiniz. Spesifik bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Sağlıkla yaşasın inşallah.

Duman14
Duman14

14039

6 aylıktan itibaren acana grasslands kullanmanızı önerebilirim dikkat etmeniz gereken şeyler kediler kolay mikrop kapabilir özellikle gözlerinde panik yapmayın gözü iltahaptan yapışırsa bile sakin kalın veterinerizi arayın veya gidin panik yapılcak olmaz her gün kum kabı temizlenmeli ve yavruysa sıkılmamalı kemik gelişimi yavaş oluyor yoksa :)

rabiaari
rabiaari

4941

Neden 1.5 aylik. En az 2 aya kadar beklenmeli.simdi bagisikligi falan düşük olcak. Pethoptan almadiniz insallah. Gelince korkacaktir minicik sizin pesinizden ayrilmicakitr. Gece beraber yatin korkar yoksa. İyice ilginenin ilk zmanlar cekingenligini atsin. Mama olarak royal canin mother baby . yas mama olarak yine royal canin yavru icin olani tavsiye edebilrom. Ayrica vitamin alin derim gimcat malt olabilir. Kum olarak vancat veya sanicat olabilir bentonit topaklasan kum. Birde yine gimcat olabilir tuy yumaklari icin malt var ondanda alabilirsinz.

Bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkürler:D.Çok heyecanlıyım,gelmesi için gün sayıyorum...

rabiaari
rabiaari

4941

Bu irkta goz problemi olabiliyor. Capaklanmaya karsi islak bir pamukla sileblirsinz nazikce.

Yaklaşık 2 aylık yani yukarıda öyle dedim ama 2 aylığa yakın.Ve petshoptan almadık,sahiplendik.Sütü yarın kesilecek ve evimize gelecek.Yaklaşık 1 hafta önce yabnına görmeye gittik ve bize çok alıştı bu yüzden evimizde bir sorun olcağaını düşünmüyorum.Bu arada tavsiyeleriniz içinde teşekkürler:D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 752 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR